Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

10 μήνες φυλάκιση σε πολωνό ''ακροδεξιό'' που έκαψε ομοίωμα Εβραίου σε αντιμεταναστευτική διαδήλωση


ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ - ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Left.gr. ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ''ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ'' ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΤΛΠ!

Σε φυλάκιση δέκα μηνών καταδικάστηκε σήμερα ένας άνδρας, από δικαστήριο της Πολωνίας, επειδή πέρσι έκαψε δημοσίως το ομοίωμα ενός Εβραίου, πράξη που ισοδυναμεί με υποκίνηση εθνοτικού μίσους.

Ο κατηγορούμενος ακολούθησε "τα χειρότερα ναζιστικά παραδείγματα", τόνισε ο δικαστής Μάρεκ Γκόρνι, εξηγώντας γιατί επέβαλε ποινή αυστηρότερη από αυτήν που ζητούσαν οι εισαγγελικές αρχές. "Η ποινή είναι αυστηρή γιατί πρόκειται για μια πράξη που έχει άσχημες επιπτώσεις στην κοινωνία", πρόσθεσε.

Το "κάψιμο του Εβραίου" έγινε μετά από μια μικρή αντιμεταναστευτική διαδήλωση που οργάνωσε το εθνικιστικό, ακροδεξιό κίνημα ONR και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Πολωνία.

Οι εισαγγελικές αρχές ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο της πόλης Βρότσλαβ, τον Ράφαλ Ντουτκίεβιτς, ο οποίος παρέδωσε στις αρχές ένα βίντεο από τη διαδήλωση, εξηγώντας ότι "προφανώς, ενώ έβαζαν φωτιά, ακουγόταν το σύνθημα «Καίμε τον Εβραίο»".

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι θα έπρεπε να αθωωθεί επειδή "ενήργησε για το καλό του έθνους και εξ ονόματος του έθνους", σύμφωνα με το πρακτορείο PAP. Οι συνήγοροί του σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση.

Κατά την προανάκριση, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει επίσης ότι θέλει να επιτεθεί στον Αμερικανό επενδυτή Τζορτζ Σόρος, όχι επειδή είναι εβραϊκής καταγωγής αλλά επειδή "χρηματοδοτεί τον εξισλαμισμό της Ευρώπης και της Πολωνίας", μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

Δεν υπάρχουν σχόλια: