Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Κλείνουν 33 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους - Η Κύπρος είναι Ελλάδα!


«... για να αφήσετε ένα καλύτερο μέλλον σε αυτούς που θα έρθουν μετά από εσάς πρέπει να είστε ψυχολογικά έτοιμοι για κάθε αυτοθυσία. Πόσο ευτυχής που μπορώ να λέω ότι είμαι Τούρκος. Πόσο ευτυχής για την Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου...». - Πρόεδρος Ντενκτάς
15 Νοεμβρίου 1983 - 15 Νοεμβρίου 2015, 33 χρόνια από την ανακήρυξη των κατεχόμενων εδαφών ως ανεξάρτητο κράτος. Η 15η Νοεμβρίου αποτελεί μια θλιβερή επέτειο για τον Ελληνισμό της Κύπρου. Μια μέρα ντροπής και αίσχους.
Ο τότε εγκάθετος της Τουρκίας στο νησί μας, κατοχικός ηγέτης και αρχιδολοφόνος Ραούφ Ντενκτάς ανακήρυξε τα κατεχόμενα μας εδάφη ως ανεξάρτητο κράτος. Πραγματοποίησε με την ενέργεια αυτή, έναν από τους πολλούς σχεδιασμούς που ήθελε η Άγκυρα να κατορθώσει στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο της Κύπρου και σιγά σιγά μέσω των μεθοδεύσεων τους, να επιτευχθεί ο κυρίαρχος στόχος τους, δηλαδή η δημιουργία νέων τετελεσμένων και εδραίωση του κατοχικού καθεστώτος.
Η εισβολή των κατακτητών τον Ιούλιο του 1974, που πατώντας τα Ελληνικά χώματα του Νησιού, λεηλάτησαν, βίασαν, σκότωσαν, βασάνισαν και εκδίωξαν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες από τα σπίτια τους, ήταν η αρχή και η βάση για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Τότε ξεκίνησε ο εποικισμός και η Τουρκοποίηση των κατεχόμενων, ενώ στις 13 Φεβρουαρίου του 1975 ανακηρύσσουν τις περιοχές σε «Τουρκική Ομόσπονδη Πολιτεία της Βόρειας Κύπρου». Δημιουργούν «υπουργεία», «υπηρεσίες», εκδίδουν ταξιδιωτικά έγγραφα και δημιουργούν «κρατικούς θεσμούς».
Στις 14 Νοεμβρίου του 1983, ο Ντεκτάς ενίσχυσε τα φυλάκια της «Πράσινης Γραμμής» και απέκοψε κάθε επικοινωνία με τα κατεχόμενα. Καλεί τους «βουλευτές» του σε δείπνο και τους ανακοινώνει τη πρόθεσή του να ανακηρύξει τα κατεχόμενα σε κράτος. Φάνηκε καθαρά ότι ο στόχος τους ήταν από την αρχή η τουρκοποίηση του νησιού και η ενσωμάτωση όλης της Κύπρου στην Τουρκία. Το ψευδοκράτος αναγνώρισε μόνο η Τουρκία και το Πακιστάν, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την ενέργεια του Ντεκτάς, επιβάλλοντας πολιτικό και οικονομικό εμπάργκο.
33 χρόνια μετά, καταδικάζοντας την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, καταδικάζουμε την εισβολή, τη καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των ελληνικών περιουσιών των προσφύγων, της διαιώνισης του δράματος των αγνοουμένων, την κατοχή και όλα τα δεινά που επέφεραν στην πατρίδα μας.
Δελτίο Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου:
"Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζουμε την μαύρη επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους, που αποσκοπούσε στην νομιμοποίηση της κατοχής, παραβιάζοντας τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ.
Σήμερα 33χρόνια μετά, την νομικά άκυρη ύπαρξη του ψευδοκράτους κινδυνεύουμε εμείς οι ίδιοι πρώτοι να νομιμοποιήσουμε, με τους αδέξιους χειρισμούς της πολιτικής μας ηγεσίας στα πλαίσια του άκρατου συναινετισμού, των συνεχών εθνικών διολισθήσεων και των οδυνηρών συμβιβασμών.
Θα πρέπει να αντιληφθούμε επιτέλους, σεβόμενοι τα ιστορικά μας δίκαια, ποιος είναι το θύμα, ποιος είναι ο θύτης και να κινηθούμε στην γραμμή της απελευθέρωσης, τοποθετώντας το Κυπριακό στις ορθές του βάσεις, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής."


Πηγή:xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: