Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Το Ισλαμικό Κράτος καταρρέει σε Συρία και Ιράκ: Οι τζιχαντιστές παίρνουν τον δρόμο της… προσφυγιάς - 4 ΒΙΝΤΕΟ -


Το Ισλαμικό Κράτος αναμφίβολα αντιμετωπίζει την στρατιωτική ήττα στην Συρία και στο Ιράκ. Η ουτοπία του Χαλιφάτου θρυμματίζεται και σύρεται στην ισλαμική λάσπη, η δε ιδέα του μάρτυρα για τον τζιχάντ ως η μόνη διέξοδος από μια ταπεινωτική ήττα δεν συναντά μεγάλο ενθουσιασμό στις τάξεις των ισλαμοσυμμοριτών, καθώς αυτοί κατά εκατοντάδες προσπαθούν να διαφύγουν από τα πολεμικά μέτωπα υποδυόμενοι τους αμάχους και τους λαθρομετανάστες.

Τα σημάδια της ήττας του Ισλαμικού Κράτους είναι ορατά και από το μέτωπο του προπαγανδιστικού του μηχανισμού. Ένας μηχανισμός που ήταν το «διαμάντι» του Χαλιφάτου και λειτουργούσε μέσω του διαδικτύου και των σιωνιστικά ελεγχόμενων ΜΜΕ. Παρατηρούμε όλοι ότι η προπαγανδιστική «εξύψωση» του Χαλιφάτου το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί δραστικά, ακόμη και στα τουρκοκάναλα της χώρας μας. Αυτό οφείλεται στις γενικές συνθήκες υπό τις οποίες το Χαλιφάτο αναγκάζεται να λειτουργήσει και να δράσει.

Από τους παρατηρητές του αγώνα του Ισλαμικού Κράτους διαπιστώνεται ότι η προπαγάνδα εστιάζεται πλέον στα καθήκοντα του ισλαμιστή πολεμιστή (τζιχαντιστή), παρά στο θεολογικό σκέλος της αιγίδας του Χαλιφάτου στον κόσμο. Χαρακτηριστικά στο τελευταίο μήνυμα του ο Χαλίφης αλ Μπαγκντάτι προτρέπει τους τζιχαντιστές να γίνουν μάρτυρες για τον αγώνα, δηλαδή να πεθάνουν, κάτι που είναι απόδειξη ενός θρυμματισμένου και παραπαίοντος Ισλαμικού Κράτους.


Ένα άλλο σημάδι για την πτώση του Ισλαμικού Κράτους είναι η προσπάθεια χιλιάδων κατοίκων της Μοσούλης να ανατρέψουν λίγο πριν την επίθεση του ιρακινού στρατού την εξουσία των ισλαμοσυμμοριτών, κάτι που κατέληξε σε λουτρό αίματος των αμάχων που το προσπάθησαν. Οι κάτοικοι της Μοσούλης βρήκαν το κουράγιο να αντισταθούν, να εξεγερθούν εναντίον των ισλαμοσυμμοριτών ακριβώς επειδή κατάλαβαν την αδυναμία του Ισλαμικού Κράτους και την επερχόμενη πτώση του. Προφανώς και η εξέγερση των σουνιτών κατοίκων της Μοσούλης, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια ήταν συμπαθούντες των τζιχαντιστών, υπαγορεύθηκε από οπορτουνιστικούς λόγους, καθώς ήθελαν να κερδίσουν την συμπάθεια του ιρακινού στρατού που πλησίαζε την πόλη τους για να την απελευθερώσει και ο οποίος ως γνωστό δεν τρέφει και τα καλύτερα αισθήματα για αυτή την σουνιτική πόλη.

Το τρίτο σημάδι παρακμής του Ισλαμικού Κράτους προκύπτει από τις πρόσφατες εσωτερικές του διαιρέσεις. Υπήρξαν περιπτώσεις αιματηρών «εμφυλιοπολεμικών» συγκρούσεων μεταξύ της Αλ Κάιντα, της Αλ Νούσρα και συμμοριτών που πρόσκεινται στον αλ Μπαγκντάτι. Οι αιτίες αυτών των συγκρούσεων είχαν θεολογικό υπόβαθρο, τουτέστιν αν η επικράτηση του Χαλιφάτου θα έπρεπε να επιτευχθεί με αγώνα κατά των απίστων (άπιστοι κατά τους σουνίτες-βαχαμπιστές είναι και οι σιίτες) ή δια της θεολογικής πειθούς των μουσουλμάνων.


Ένα τέταρτο σύμπτωμα κατάρρευσης του Ισλαμικού Κράτους είναι και τα φαινόμενα λιποταξίας από τις τάξεις του. Η λιποταξία είναι στην πραγματικότητα η υπέρτατη αντίφαση για τους τζιχαντιστές, οι οποίοι προσυπογράφουν να υπηρετήσουν τον Χαλίφη με σκοπό την νίκη ή τον θάνατο ως μάρτυρες. Η αναμενόμενη ήττα του Ισλαμικού Κράτους προδιαγράφει την τύχη των τζιχαντιστών αφού ή πρέπει να πεθάνουν ως μάρτυρες ή θα πεθάνουν από τα εκδικητικά χέρια του ιρακινού ή συριακού στρατού.

Το πέμπτο χαρακτηριστικό σύμπτωμα της πτώσης του Ισλαμικού Κράτους είναι ότι στα εδάφη που ακόμη βρίσκονται υπό τον έλεγχο του οι ισλαμοσυμμορίτες προσπαθούν να επιτάξουν τοπικά και ξένα νομίσματα, κάτι που σημαίνει ότι ετοιμάζονται να δραπετεύσουν και χρειάζονται χρήματα.

Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η στρατιωτική ήττα του Ισλαμικού Κράτους δεν θα σημάνει και το τέλος της ισλαμικής τρομοκρατίας. Θα σημάνει την μετατόπιση του αγώνα των τζιχαντιστών σε μια άλλη περιοχή του πλανήτη, πιθανότατα στην Ευρώπη όπου μαζί με τους λαθρομετανάστες έχουν εισβάλλει κατά χιλιάδες οι ισλαμοσυμμορίτες. Η ουτοπία του «ιερού πολέμου» παραμένει για αυτούς αναλλοίωτη, παρ’ όλο που η κατάκτηση εδαφών και η νίκη επί των απίστων ξεθωριάζει.


Οι ισλαμοσυμμορίτες σουνίτες-βαχαμπιστές αντιμετωπίζουν όμως μια πραγματικότητα. Πρώτον ότι έχασαν τον πόλεμο και δεύτερον ότι ο Αλλάχ τους ο οποίος εγγυήθηκε την νίκη στο πολεμικό μέτωπο δεν τήρησε τον λόγο του. Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί για να ακολουθήσουν δεν είναι πολλοί.

Οι ισλαμοσυμμορίτες προδόθηκαν από το σύστημα της Παγκόσμιας Τάξης το οποίο δεν άντεξε την πίεση της ρωσικής επέμβασης και το σθένος ηγετών όπως ο Πούτιν και ο Άσαντ. Το εναλλακτικό σχέδιο που έχουν είναι θάνατος ως μάρτυρες του «ιερού πολέμου» ή η συνέχιση του πολέμου σε άλλη περιοχή της γης. Σίγουρα δεν κοπτόμεθα για τον μαρτυρικό τους θάνατο. Ανησυχούμε όμως για την μετατόπιση της δράσης τους στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Γ. Λιναρδής


Xρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: