Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Κύπρος: Επίθεση λαθρομεταναστών σε μαθητές στα Λεύκαρα !

Σοβαρά επεισόδια υπήρξε με πρωταγωνιστές λαθρομετανάστες στο Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων την περασμένη εβδομάδα όπου επιτέθηκαν για ασήμαντη αφορμή σε Ελληνοκύπριους μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν γύρω στις 10:30 το πρωί κατά την διάρκεια του δεύτερου διαλείμματος όταν ένας Ελληνοκύπριος μαθητής καθότανε σε ένα παγκάκι με μια φίλη του. Τότε μια ομάδα «πολιτικών προσφύγων» που αποτελείτο από τρία άτομα περνούσε από εκεί πέρα και τους ενοχλούσε επανειλημμένως. Ο Ελληνοκύπριος μαθητής τους ρώτησε στην αρχή εάν θέλουν κάτι και στη συνέχεια τους είπε να απομακρυνθούν. Όμως, ένας από αυτούς τον έβρισε με αποτέλεσμα ο Ελληνοκύπριος μαθητής να αντιδράσει. Εδώ σημειώσουμε πως μαρτυρίες από άλλους Ελληνοκύπριους μαθητές, λένε πως συνεχώς δέχονται προκλήσεις και βρισιές από τους «πολιτικούς πρόσφυγες». Στη σκηνή επενέβει ο Διευθυντής του σχολείου καθώς και μαθητές του Λυκείου για να τους ηρεμήσουν. Οι μαθητές και από τις δύο πλευρές δήλωσαν πως το θέμα έληξε, όμως δεν κράτησαν όλοι τις υποσχέσεις τους.

Κατά την διάρκεια του τρίτου διαλείμματος, γύρω στις 12:05 μία ομάδα που αποτελείτο από λαθρομετανάστες, δηλαδή περισσότεροι από 10 άτομα ηλικιών 13-17 ετών επιτέθηκαν με μίσος στον ίδιο Ελληνοκύπριο μαθητή όταν αυτός περπατούσε στην αυλή του σχολείου όπως φαίνεται για εκδίκηση. Στην σκηνή έσπευσαν μαθητές του γυμνασίου που βρίσκονταν τριγύρω και γλύτωσαν τον μαθητή πριν η κατάσταση χειροτερέψει.

Ωστόσο οι λαθρομετανάστες ξέσπασαν νέα επεισόδια σε όλο το σχολείο και τότε αναγκάστηκαν να συμμετέχουν και μαθητές του Λυκείου. Οι μαθητές του Λυκείου σε θέση αυτοάμυνας κατάφεραν να αντεπιτεθούν επιτυχώς. Με αποτέλεσμα να αναγκάσουν τους λαθρομετανάστες να υποχωρήσουν και να προστατέψουν τους μαθητές του Γυμνασίου, οι οποιοί δήλωσαν πως εάν δεν επενέβαιναν έγκαιρα οι μαθητές του Λυκείου πολύ πιθανόν να κινδύνευε η ζωή τους.

Οι λαθρομετανάστες καθώς αποχωρούσαν απείλησαν όλο το σχολείο πως θα επιστρέψουν με τα αδέλφια και τους πατεράδες τους οι οποιοί όπως και αυτοί διαμένουν στο άσυλο της Κοφίνου. Οι συγκρούσεις είχαν ως αποτέλεσμα επτά Ελληνοκύπριοι μαθητές, κυρίως του Γυμνασίου να σταλθούν στο τοπικό νοσοκομείο.

Οι μαθητές αγανακτισμένοι μαζί με τους γονείς τους επιθυμούν την άμεση απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από το Περιφεριακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων διότι είναι άτομα επικίνδυνα που οτιδήποτε αλλόφυλο το θεωρούν εχθρικό. Παράλληλα οι μαθητές δήλωσαν πως εάν χρειαστεί με την βοήθεια των γονέων τους θα ξεκινήσουν απεργεία ούτως ώστε ναικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο υποστηρίζουμε θερμά την απόφαση των μαθητών για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών προτού θρηνήσουμε θύματα και δηλώνουμε ξεκάθαρα πως είμαστε στο πλευρό τους. Άλλωστε το Κίνημά μας ήταν το πρώτο που ανέδειξε την ασύμμετρη απειλή της παράνομης μετανάστευσης. Για να προλάβουμε κάποιους που θα τρέξουν να μας χαρακτηρίσουν ρατσιστές, να τους αναφέρουμε πως ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει σήμερα είναι κατά των Ελληνοκυπρίων.

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: