Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Μήνυμα Ομπάμα στους Έλληνες: Όσο υπογράφετε Μνημόνια και δέχεστε λαθρομετανάστες από την τουρκία, θα είμαστε... «σύμμαχοί» σας!


Λίγες μέρες πριν φτάσει στην Αθήνα για την επίσκεψή του και ενώ ήδη η πρωτεύουσα έχει γεμίσει με αμερικανούς πράκτορες, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε συνέντευξη στην «Καθημερινή» και στον “Voice of America” – θαμώνα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, Αλέξη Παπαχελά.

Στην συνέντευξή του ο Ομπάμα τόνισε τους βασικούς άξονες της αμερικανικής πολιτικής για την Ελλάδα, οι οποίοι μπορούν να συνοψιστούν στα παρακάτω σημεία:

α) Συνεχίστε την παγκοσμιοποίηση – Αντιμετωπίστε τη Χρυσή Αυγή

β) Υποδεχτείτε όλους τους λαθρομετανάστες

γ) Υπογράψτε ό,τι μνημόνιο σας βάζουμε μπροστά σας

δ) Ξεπουλήστε την Κύπρο με το σχέδιο Ανάν ΙΙ για να κερδίσουν οι εταιρείες μας

Και για όσους είναι δύσπιστοι, σας παρουσιάζουμε τα επίμαχα αποσπάσματα από την συνέντευξη του Ομπάμα:

α) «Εν των μεταξύ με την άνοδο των λαϊκιστικών κινημάτων και των αμφιβολιών για το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, η επίσκεψή μου στην Ελλάδα – τη γενέτειρα της Δημοκρατίας και πηγή έμπνευσης για τους ιδρυτές της Αμερικής – θα είναι μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τις διαρκείς αξίες της δημοκρατικής διακυβέρνησης, της διαφορετικότητας και της ανεκτικότητας που μας κάνουν δυνατούς»

β) «Ο ελληνικός προϋπολογισμός έχει τώρα πλεόνασμα και η ελληνική Βουλή έχει υιοθετήσει σκληρές μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν να γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία. Είναι, όμως, σαφές ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερα που πρέπει να γίνουν»

γ) «Παρ’ όλα αυτά, λόγω του μεγέθους της κρίσης, όλοι αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα. Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται με ανθρωπιστικές οργανώσεις (ΜΚΟ δηλαδή) για να βελτιώσει τις συνθήκες των μεταναστών στους καταυλισμούς

δ) «Σήμερα οι προοπτικές για μια διαρκή λύση του Κυπριακού είναι οι καλύτερες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια... Μια δίκαιη και συνολική λύση για την Κύπρο... θα δημιουργούσε ευκαιρίες για τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις»

Θεωρούμε ότι ο αμερικανός πρόεδρος δια της συνεντεύξεώς του ήτο απολύτως ξεκάθαρος στο τι απαιτεί από την κυβέρνηση των ανθελλήνων, είτε αυτή έχει ως κορμό τον Σύριζα, είτε τη Νέα Δημοκρατία. 

Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: