Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ευρωπαϊκή υποκρισία και αθλιότητα - Χαρίζουν πλοία έρευνας διάσωσης στην Τουρκία



Η Ελλάδα παλεύει μόνη να διαχειριστεί το εκρηκτικό πρόβλημα προσφύγων και  λαθρομεταναστών.
Κι όταν λέμε μόνη το εννοούμε.

Οι Ευρωπαίοι είναι τόσο απαράδεκτοι που όχι μόνο δεν βοηθούν την Ελλάδα με τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα, αλλά αντιθέτως παρέχουν σημαντικότατη υποστήριξη στην Τουρκία στην οποία υπάρχει κανονικότατη χούντα!

Η Δανία λοιπόν θα ναυπηγήσει σε τουρκικά ναυπηγεία σκάφη έρευνας διάσωσης τα οποία θα τα ΔΙΑΘΕΣΕΙ στην Τουρκία! Αν έχουμε τέτοιους …φίλους τύφλα να ΄χουν οι εχθροί!

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ των Δανικών Ναυπηγείων DAMEN και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IMO) για την κατασκευή 6 πλοίων Έρευνας-Διάσωσης (SAR),τα οποία θα διατεθούν στην τουρκική Ακτοφυλακή (T/ΔΑΑ).

Η χρηματοδότηση της σύμβασης θα γίνει 100% από τον ΙΜΟ και τα πλοία θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο της εταιρείας στην Αττάλεια (Antalya) της Τουρκίας.

Ο τύπος του πλοίου που επιλέχθηκε είναι ο SAR 1906 και τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι τα παρακάτω:

Μήκος: 19,3 μέτρα

Πλάτος: 6,55 μέτρα

Μέγιστη ταχύτητα: 31 kts

Ακτίνα δράσης: 300 ναυτικά μίλια

Πλήρωμα: 4 άτομα

Δυνατότητα μεταφοράς διασωθέντων: 120 άτομα


Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας το πρώτο πλοίο θα παραδοθεί τον Μάιο 2017 ενώ το τελευταίο θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2017.

Διαβάζοντας τα παραπάνω δημιουργούνται εύλογες απορίες όπως: δεν θα μπορούσαμε εμείς να εκμεταλλευτούμε αυτό το πρόγραμμα, ώστε να ωφεληθεί και το Λιμενικό Σώμα αλλά και τα ναυπηγεία μας που φυτοζωούν, ενώ ταυτόχρονα δεν θα δίναμε ούτε 1€ από τα κρατικά ταμεία και θα μας έμεναν και τα πλοία; Η προμήθεια ακόμα 6 πλοίων SAR από την Τουρκία, της δίνει ένα ακόμα λόγο να υποστηρίζει ότι έχει τα μέσα για διεξαγωγή επιχειρήσεων SAR στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά για κάποιους αυτά είναι ψιλά γράμματα. Ας ρωτήσουν τα στελέχη του ΛΣ για να καταλάβουν, τι ζημιά κάνουν με την αδιαφορία τους.



Πηγη:militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: