Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Αυστριακές Εκλογές: Πώς μια ήττα γίνεται πιο σημαντική από τη νίκη


Ο 72χρονος υποστηριζόμενος από τους Πράσινους πρώην αρχηγός τους Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν είναι ο νικητής του σημερινού επαναληπτικού γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών, και ως εκ τούτου ο νέος ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας, έχοντας επικρατήσει του  υποψήφιου Νόρμπερτ Χόφερ, υπαρχηγού του  εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

Στον χάρτη ο Χόφερ κερδίζει γεωγραφικά αλλά τα μεγάλα αστικά κέντρα δίνουν στον Βαν ντε Μπέλεν την νίκη. Για την ιστορία: Απόγονος “μεταναστών και προσφύγων” είναι ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ο πολιτικός των Αυστριακών «Πρασίνων» που νίκησε τον  Χόφερ. Όλα τα Μέσα πανηγυρίζουν για την ήττα της κακιάς “ακροδεξιάς” αλλά κανείς δεν πανηγυρίζει για τη νίκη…Δείγμα του συμπλεγματισμού που τους διακατέχει. 

Εμείς λοιπόν δεν κρατάμε την ήττα, ούτε κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα, χαιρόμαστε που οι ευρωπαϊκοί λαοί συνειδητοποιούν τον κίνδυνο αυτών των πολιτικών του “τόξου”. Κρατάμε το 47% (περίπου) που πήραν οι εθνικιστές. Αυτή είναι η Νίκη. Να σημειωθεί πως οι δημοσκόποι απέτυχαν πάλι στις προβλέψεις τους.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: