Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ – ΑΝΙΚΑΝΗ(;) η ελληνική κυβέρνηση να εκμεταλευτεί το momentum.


Παρακολουθήσαμε την προ ολίγων ημερών την εκπομπή ΙΣΤΟΡΙΕΣ,  καλεσμένοι ήταν ο Πιερ Μοσκοβισί (ο...περιούσιος πρώην κομμουνιστής), και ο Μπενουά Κερέ  στέλεχος της Eυρωπαϊκης Κεντρικής Τράπεζας. Πέρα από αυτά που ήδη γνωρίζαμε, (νέα μέτρα και 4ο μνημόνιο προ των πυλών) υπήρξε κάτι  που λίγοι πρόσεξαν.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου εάν ανησυχούν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος Στην Ιταλία και πως αυτό θα επηρεάσει  τραπεζικό σύστημα της χώρας και την EΚΤ, ο Μπενουά Κερέ φανερά αμήχανος, απέφυγε να σχολιάσει και κομπιάζοντας προσπαθούσε να κρύψει την αμηχανία του. Πέταξε δε την μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας ότι είναι θέμα της εκάστοτε τράπεζας το πως θα διαχειριστεί την εκροή κεφαλαίων.

Ενθυμηθήκαμε λοιπόν, το πως  αντιμετώπισαν το ελληνικό δημοψήφισμα, του 2015. Διατυμπάνιζαν σε όλους τους τόνους πως το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Η σαφής αυτή απόκλιση στον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα δύο αυτά δημοψηφίσματα, καταμαρτυρεί ένα και μόνον πράγμα. ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΤΡΕΜΟΥΝ το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος.

Φυσικά σύγκριση ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις, στην Ιταλία και στην Ελλάδα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, υπό καμία έννοια. Ωστόσο το mommentum είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για επιθετική διαπραγμάτευση από την μεριά της Ελλάδας.

Η προδοτική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν δείχνει να μπορεί (η να θέλει) να το εκμεταλλευτεί. Η Ελλάδα για μια ακόμα φορά θα συρθει σε ένα ακόμα μνημόνιο, σ νέα εθνοκτόνα μέτρα, σε νέους φόρους και σε νέες θυσίες. Την ίδια στιγμή ο  πρωθυπουργός της χώρας προτιμά να κάνει κηδειοτουρισμό, σε ένα ρεσιτάλ αριστεροσύνης, με σκοπό την ανεύρεση…..τροφής για το πόπολο, και οι υπουργοί του  ΣΥΡΙΖΑ, επιδίδονται σε κρεσέντο διορισμών ημετέρων.

Ένας  συνδυασμός γεγονότων, από το brexit στην εκλογή Τραμπ, στο δημοψήφισμα της Ιταλίας, τις επαναληπτικές εκλογές στην Αυστρίας, και τις εκλογές στην Γαλλία, όπου η Λε Πεν επελαύνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις, παρέχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στην ελληνική κυβέρνηση, να διασφαλίσει πολύ πιο ευνοϊκές συνθήκες για τον ελληνικό λαό, από τις υπάρχουσες.
Για να γίνει αυτό απαιτείται, μια πολύ βασική προϋποθεση: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ όχι μόνο, των χρυσοκάνθαρων της ΕΡΤ και γενικότερα του ελληνικού δημοσίου…

Την ευημερία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  λαού, και όχι των ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ  που έχουν κατακλύσει την χώρα και αποτελούν την 5η φάλαγγα που απειλεί το έθνος με αφανισμό.

Μόνη λύση για την Ελλάδα ήταν, είναι και ΘΑ ΕΙΝΑΙ, οι Έλληνες εθνικιστές…

Η.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: