Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ Η ΧΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΜΕ ΛΟΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΦΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΓΕΡΙΝΩΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» - ΒΙΝΤΕΟ


Ένα ακόμα δείγμα της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί στην Χίο είναι τα νέα επεισόδια αντιρατσιστικού χαρακτήρα που έγιναν χθες  στην σούδα της χίου, μεταξύ των προσκεκλημένων των Τσίπρα και Καμμένου.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, όταν ομάδα 20 Αφγανών, άλλοι από ΒΙ.ΑΛ. και άλλοι από Σούδα, εισέβαλλαν στον καταυλισμό και ξεκίνησαν να πετροβολούν και να χτυπούν όποιο Αλγερινό έβρισκαν μπροστά τους.

Επί 20 λεπτά η Σούδα θύμιζε πεδίο μάχης, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν με την είσοδο Διμοιρίας των ΜΑΤ στον καταυλισμό που εκδίωξε τους ταραξίες.


Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μία γυναίκα και ένα παιδί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις η αστυνομία δεν προέβη σε καμία σύλληψη.

Υπό τον φόβο γενίκευσης των επεισοδίων η Ύπατη Αρμοστεία, ανακοίνωσε ότι από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια μεταφοράς «μεταναστών»  από ΒΙ.ΑΛ. προς Σούδα και Βροντάδο, αφού υπάρχει η υποψία συγκέντρωσης Αφγανών από το Χαλκειός στο κέντρο της πόλης με σκοπό να συνεχίσουν το αντιρατσιστικό τους έργο.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: