Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Ουπς....Που είναι οι liberals αντιφασίστες ανά τον πλανήτη να διαμαρτυρηθούν και να φωνάξουν ''ρατσιστές-φασίστες ξενοφοβικοί''; Το Πακιστάν «σηκώνει» φράχτη στα σύνορα με το Αφγανιστάν για να αποτρέψει την εισροή μεταναστών!Φράχτη στα σύνορά του με το Αφγανιστάν έχει αρχίσει να κατασκευάζει το Πακιστάν, προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο στο έδαφός του σε Ταλιμπάν από τη γειτονική χώρα.

Το Πακιστάν κατηγορεί τους Αφγανούς, που έχουν ταλιμπάνικες βάσεις στο έδαφος τους, για την αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Πακιστάν τους τελευταίους μήνες, ενώ έχει καλέσει την Καμπούλ να καταστρέψει «τα καταφύγια» των τζιχαντιστών.

Επικαλούμενο τις τρομοκρατικές επιθέσεις, το Ισλαμαμπάντ έκλεισε τα κύρια περάσματά μεταναστών κατά μήκος της γραμμής Ντουράντ, στη μεθόριό του με το Αφγανιστάν, σύνορα τα οποία ορίστηκαν το 1893 και δεν αναγνωρίζονται από την Καμπούλ.

Ο στρατηγός Κάμαρ Τζάβεντ Μπάζουα δήλωσε ότι η κατασκευή του φράχτη θα ξεκινήσει από τις «υψηλού κινδύνου περιοχές» Μπάζαουρ και Μοχμάντ στις Ομοσπονδιακά Διοικούμενες Περιοχές των Φυλών, που συνορεύουν με τις ανατολικές επαρχίες Ναγκαρχάρ και Κουνάρ του Αφγανιστάν.

«Επιπλέον μέσα τεχνικής παρακολούθησης τοποθετούνται επίσης κατά μήκος των συνόρων, πλέον της τακτικής αναέριας παρακολούθησης», αναφέρει ο πακιστανικός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Προς το παρόν οι αφγανικές Αρχές δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο.

Οι σχέσεις μεταξύ της Καμπούλ και του Ισλαμαμπάντ είναι τεταμένες τα τελευταία χρόνια, με τις δύο χώρες να αλληλοκατηγορούνται ότι δεν κάνουν αρκετά για να αντιμετωπίσουν τους Αφγανούς και τους Ταλιμπάν.

Πέρυσι, η απόπειρα του Πακιστάν να δημιουργήσει ένα τείχος στο μεθοριακό πέρασμα Τόρκαμ κατέληξε με μικροσυγκρούσεις μεταξύ των δύο χωρών.

aljazeera

Δεν υπάρχουν σχόλια: