Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Νικητής ο Ερντογάν με ελάχιστη διαφορά! ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οριακά νικητής ο Ερντογάν στην Τουρκία, στο ιστορικό δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση. Συγκεκριμένα το "ΝΑΙ" συγκέντρωσε 51,36%, ενώ το "ΟΧΙ" συγκέντρωσε 48,64%. Ο Τουρκικός λαός ψήφισε "ΝΑΙ", το οποίο όμως συνοδευόταν από ένα τεράστιο "ΑΛΛΑ", με αποτέλεσμα ο προβληματισμός στην Τουρκική κυβέρνηση να είναι έκδηλος.

Αξίζει να σημειωθεί, το γεγονός ότι “έχασε” -εκτός από τα παράλια- και τις πόλεις με τη μεγαλύτερη εμπορική δύναμη, όπως η Κωνσταντινούπολη (51,3% “όχι”), η Άγκυρα (51,1% “όχι”), η Σμύρνη (68,8% “όχι”), τα Άδανα και την Αττάλεια.

Την ίδια ώρα, την οργή της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να κάνει δεκτά ασφράγιστα ψηφοδέλτια ως έγκυρες ψήφους και μάλιστα με επίσημη ανακοίνωσή του.
"Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο απέτυχε καθώς επέτρεψε να διαπραχθεί απάτη στο δημοψήφισμα" δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Μπουλέντ Τεζτζάν σε δημοσιογράφους από τα κεντρικά γραφεία του CHP στην Άγκυρα.
Ο ίδιος κατήγγειλε ότι διαπράχθηκαν παράνομες ενέργειες υπέρ της τουρκικής κυβέρνησης. εγείροντας έτσι θέμα νοθείας.
Το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών HDP γνωστοποίησε στο Twitter ότι θα ζητήσει την επανακαμέτρηση των ψήφων που προήλθαν από τα «δύο τρίτα» των καλπών...

Φαίνεται λοιπόν πως η Τουρκία ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ενωμένη και ισχυρότερη βγήκε απ΄ το ιστορικό κατά τα άλλα δημοψήφισμα.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Φαίνεται πως για την Τουρκία μόλις άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου. Το αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναμένεται να διχάσει, έτι περισσότερο, τον τουρκικό λαό, με τις μνήμες της πρόσφατης απόπειρας πραξικοπήματος να είναι ακόμα νωπές. Εν τω μεταξύ τα μέτωπα στο εξωτερικό της χώρας, παραμένουν ανοιχτά και...φλεγόμενα, με το συριακό και το κουρδικό να είναι σε πρώτο πλάνο. Οι σχέσεις της Τουρκίας με τον παραδοσιακό σύμμαχό της, τις ΗΠΑ, είναι σχεδόν "πολεμικές" ενώ προβλήματα υπάρχουν ΚΑΙ με την Ρωσία καθώς  η σύλληψη Τούρκων Τατάρων στην Κριμαία,  αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα στην παράδοξη αυτή "συμμαχία".

Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τις επόμενες κινήσεις του "σουλτάνου" Ερντογάν, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν απο τους πιο απρόβλεπτους πολιτικούς της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Εντούτοις είναι προσφιλής τακτική του Τουρκικού κράτους να εξάγει τα κατά καιρούς εσωτερικά προβλήματά του, προς τον αδύναμο (έτσι νομίζουν) κρίκο της περιοχής: ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Και η Τουρκία είναι ένα κράτος με ΣΟΒΑΡΟ στρατηγικό σχεδιασμό, που φροντίζει πάντα να τηρεί, ανεξαρτήτως εξωτερικών ή εσωτερικών συνθηκών, "το τερπνον, μετά του ωφελίμου", κοντολογίς.

Ο Ερντογάν, ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ μπορεί να βγει από ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, η ακόμα ακόμα και με μίας μικρής έκτασης πολεμική σύρραξη. Ένα τέτοιο γεγονός αυτομάτως θα ενώσει τον τουρκικό λαό, που θα παραμερίσει τα όποια προβλήματα η διαφωνίες έχει, προ του "κοινού εθνικού κινδύνου". Επίσης θα έχει την, ακόμα θερμότερη, υποστήριξη των γκρίζων λύκων, καθώς θα τους πείσει για τις προθέσεις του. Ένα θερμό επεισόδιο θα είναι ίσως ένα προκατασκευασμένο χαστούκι, που θα "ξυπνήσει" τον τουρκικό λαό από τον λήθαργο, και θα κατευθύνει την συνεχώς αυξανόμενη ένταση που κυριαρχεί στο εσωτερικό της, έτσι ώστε αυτή να εκτονωθεί στην Ελλάδα.

Άλλωστε σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου συντάγματος, μπορεί να κυρήξει τον πόλεμο στην Ελλάδα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ όποτε αυτός επιθυμεί ΧΩΡΙΣ την σύμφωνη γνώμη του τουρκικού κοινοβουλίου.

Η Ελλάδα λοιπόν, αποτελεί ένα πρώτης τάξεως "παράθυρο" διαφυγής για τον στριμωγμένο "σουλτάνο". Άλλωστε καιρό τώρα, δημοσιεύματα τουρκικών φιλοκυβερνητικών εφημερίδων κάνουν λόγο για "ελληνική προκλητικότητα"(!!!), δυναμιτίζοντας το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, καλλιεργόντας έτσι ένα κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες και των δύο χωρών, το οποίο φυσικά "βολεύει" και τις δύο κυβερνήσεις την ελληνική και την τουρκική, την καθεμία για τους δικούς της λόγους.

Δεν θέλουμε να φανούμε "Κασσάνδρες" η μάντεις κακών, αλλά είναι αδήριτη ανάγκη, η Ελλάς να επιδεικνύει συνεχή επαγρύπνηση και πολεμική ετοιμότητα στο προσεχές διάστημα, προς αποφυγήν τυχόν εθνικής συμφοράς τύπου Ιμίων.

Η.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: