Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

¨ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΑΝΕ, ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ¨


Ο Κριστιάν Στράσε ο ηγέτης του πατριωτικού κόμματος FPÖ δήλωσε πως οι Τούρκοι-οπαδοί του Ερντογάν που ζούνε στην Αυστρία και στην Ευρώπη ¨ας πάνε στην πατρίδα τους¨.

Σύμφωνα με την αυστριακή ιστοσελίδα Krone, ο Χάινς Κριστιαν Στράσε ηγέτης του πατριωτικού και αντιλαθρομεταναστευτικού Αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ), στον λογαριασμό του στο FB – δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή με την οποία καλεί τους Τούρκους υποστηρικτές του Ερντογάν να εγκαταλείψουν την χώρα.

Ο Στράσε ο οποίος στις προεδρικές εκλογές του 2016 μετείχε και στον δεύτερο γύρο αλλά έχασε από τον υποψήφιο των Πρασίνων Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλλεν, δήλωσε πως είναι ανάγκη οι Τούρκοι που ζούνε στην Αυστρία και την Ευρώπη  ¨για να μην τραβάνε πόνους¨  να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Η εφημερίδα Κρόνε που εκδίδεται στην Αυστρία , σχολιάζοντας  από την σκοπιά των διαταραγμένων σχέσεων των δύο χωρών, την έκκληση που έκανε ο Στράσε μέσω Facebook, έγραψε πως ¨ρίχνει καύσιμα στην φωτιά¨.

Ο Στράσε προς τους υποστηρικτές του Ερντογάν έγραψε ¨Αγαπητοί οπαδοί του Ερντογάν.  Με επί μακρόν ανησυχία και κατανόηση, αφού έγινα  μάρτυρας του πόσο δυστυχισμένοι και ανεξήγητοι αισθάνεστε, κατέληξα στην άποψη πως είναι μάταιο να θέλετε να μείνετε εδώ. Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να πονάτε εδώ εσείς και η οικογένεια σας¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: