Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ!Ναι αλλά η φιλελεύθερη πλέμπα λέει ότι είναι λαϊκίστικο και φασιστικό να ζητάς ένα πιάτο φαγητό.

Στοιχεία για την κοινωνική και προνοιακή κατάσταση στην Ευρώπη, έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή την παρουσίαση των συστάσεών της για τα εργασιακά δικαιώματα στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με αυτά, πέραν της μακροχρόνιας θλιβερής πρωτιάς στην ανεργία και την ανεργία των νέων, στην Ελλάδα υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος φτωχοποίησης και απομόνωσης σε ολόκληρη την ευρωζώνη, καθώς το 35,7% του πληθυσμού απειλείται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό!

Η Ελλάδα αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» και στο ποσοστό των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρές υλικές στερήσεις, κατηγορία στην οποία ανήκουν σχεδόν ένας στους πέντε πολίτες (22,2%), ενώ οι μοναδικές χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκονται σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα σε αυτές τις δύο μετρήσεις, είναι η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Εις ότι αφορά τις κοινωνικές παροχές και την επίδρασή τους στην καταπολέμηση της φτώχειας, η Ελλάδα των Μνημονίων είναι τελευταία στην Ευρωζώνη.

Έτσι, η επίδραση των κοινωνικών δαπανών είναι 4,1%, τη στιγμή που ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι υπερδιπλάσιος (8,5%).

Η απουσία κοινωνικού κράτους επεκτείνεται και στον χώρο της Υγείας, με το 12,3% του πληθυσμού να δηλώνει πως δεν έλαβε ιατρική περίθαλψη την οποία είχε ανάγκη – η δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ευρωζώνη.

Τέλος, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα εισοδηματικής ανισότητας στη νομισματική ένωση, μιας και το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού είχε εισοδήματα εξίμισι φορές μεγαλύτερα από το φτωχότερο 20%.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Μνημονίων, νέων και παλιών, αριστερών,ψοφοδεξιών οπαδοί της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης!

ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: