Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Γαλλία : Αριστερός δήμαρχος εξύβρισε τους δημότες της πόλης του επειδή τόλμησαν να ψηφίσουν Λεπέν και Πατριωτικά!«Δεν θέλω να αφιερώσω τη ζωή μου σε μαλάκες»: Ο αριστερός δήμαρχος μιας μικρής κοινότητας της βόρειας Γαλλίας, εξοργισμένος από το γεγονός ότι οι περισσότεροι δημότες του ψήφισαν χθες υπέρ της Λεπέν στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών, που σκέφτεται ακόμα και να παραιτηθεί.

Ο 70χρονος δήμαρχος λογαριάζει να υποβάλει την παραίτησή του στο δημοτικό συμβούλιο αφού συζητήσει αύριο το θέμα με την πολιτική ομάδα του (διάφοροι σχηματισμοί της αριστεράς).

«Είναι πιθανό να παραιτηθώ επειδή δεν θέλω να αφιερώσω τη ζωή μου σε μαλάκες», δήλωσε απερίφραστα χθες το βράδυ ο Ντανιέλ Ντελομέ, δήμαρχος εδώ και 9 χρόνια του Ανζέν, μιας κοινότητας περίπου 6.000 κατοίκων.

Η δήλωσή του δημοσιεύεται από την τοπική εφημερίδα και σχολιάσθηκε ζωηρά στα κοινωνικά δίκτυα, σε σημείο που ο κατά τα άλλα δημοκράτης δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη.

«Είχα ενοχληθεί πού τόσοι πολλοί άνθρωποι ψήφισαν Εθνικό Μέτωπο», εξηγεί ο δήμαρχος, ο οποίος έριξε «χρήσιμη ψήφο» στον πρώτο γύρο επιλέγοντας τον Ζαν-Λικ Μελανσόν, αλλά θα ψηφίσει «χωρίς δισταγμό» υπέρ του Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου.

Η Μαρίν Λεπέν, η οποία επιβεβαίωσε στον πρώτο γύρο τη δύναμή της στις εργατικές περιοχές της βόρειας Γαλλίας, συγκέντρωσε περίπου το 38,09% των ψήφων στην κοινότητά του, μπροστά από τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν (19,25%) και τον κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν (17,29%). Σε εθνικό επίπεδο, η Μαρίν Λεπέν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου, πίσω από τον Εμμανουέλ Μακρόν που είναι το φαβορί.

(ΑΠΕ ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: