Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ TOY ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ


Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Ένα σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», αναφέρει το εξής: «αποφράδα επέτειος η 21η Απριλίου 1967,και ρώτησα τους αρμόδιους εάν η βουλή σκοπεύει να κάνει κάποια επετειακή εκδήλωση. Στο παραπέντε ακριβώς ( 20 Απριλίου) πληροφορήθηκα ότι ο πρόεδρος της βουλής κ. Βούτσης τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρο της βουλής κ. Κακλαμάνη και του είπε στην συνεδρίαση της 21ης Απριλίου, να πει δύο λόγια εκ μέρους όλων των βουλευτών. Ο κ. Κακλαμάνης βεβαίως αμέσως το αποδέχτηκε, αλλά η απορία έμεινε: γιατί μόνο ένας αντιπρόεδρος της βουλής, και μάλιστα από την αξιωματική αντιπολίτευση, και όχι οι αρχηγοί των κομμάτων; Λόγω της Χρυσής Αυγής, είναι η απάντηση, και οι υποδείξεις προς τον κ. Κακλαμάνη ήταν σαφείς: «θα μιλήσεις μόνον εσύ και κανείς άλλος»». Και τι αλήθειες θα ακούγονταν από το Ν. Μιχαλολιάκο, αν τελικά του δίνονταν ο λόγος;

Όλος ο καθεστωτικός πολιτικός κόσμος καθώς και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, μας μιλούν σήμερα για την «επάρατη» χούντα των συνταγματαρχών, και το «σκότος» που σκέπασε τη δημοκρατία. Έβγαλαν όλη τη χολή τους και τη μαυρίλα της ψυχής τους μπας και καταφέρουν να μας πείσουν για την μαυρίλα της εφταετίας. Και όλοι αυτοί οι κατ’ επίφαση δημοκράτες έχουν ως αφετηρία των λεγομένων τους την 21η Απριλίου 1967, λες και την προηγούμενη μέρα κηρύξεως της επαναστάσεως, όλα ήταν μέλι γάλα στη Χώρα. Μπορεί να κατέβηκαν τα άρματα μάχης στους δρόμους της Αθήνας το ξημέρωμα της Παρασκευής στις 21 Απριλίου του 1967, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα από την αποστασία του 1965 και δώθε, οι δρόμοι ήταν κατειλημμένοι από τους κομμουνιστές. Το τι φασαρίες γίνονταν είναι άνευ προηγουμένου.

Η δημοκρατία στη Χώρα δοκιμάζονταν σκληρά. Η υπόθεση της παράνομης παραστρατιωτικής οργάνωσης με το κωδικό όνομα «ΑΣΠΙΔΑ», η εμπλοκή του Α. Παπανδρέου στην οργάνωση αυτή, και η σφοδρή αντιπαράθεση του παλατιού με τον Γ. Παπανδρέου λόγω του «ΑΣΠΙΔΑ», έδωσε την ευκαιρία στους κομμουνιστές για αρπαγή της εξουσίας δια της βίας. Ώθηση βέβαια σε αυτό τους εδόθη και από τη στάση του Α. Παπανδρέου όπου διακήρυττε ότι θα αυτοχρισθεί  κυβερνήτης της Ελλάδος στην πλατεία Συντάγματος.

Τότε είναι που ο Η. Ηλιού είχε πει την εξής ιστορική φράση: «προς Θεού, δεν υπάρχει ανώτατος άρχοντας εις τη Χώρα;». Τόσο «ομαλή» ήταν η πολιτική κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την εποχή, με το στρατιωτικό καθεστώς να δίνει τη χαριστική βολή στο επίπλαστο δημοκρατικό πολίτευμα που επικρατούσε. Τώρα, αν περίμεναν το πραξικόπημα να το κάνουν στρατηγοί, αλλά στην πορεία τους προέκυψαν συνταγματάρχες, είναι κάτι που θα το δείξουν οι ιστορικοί του μέλλοντος, αλλά και σε τελική ανάλυση είναι κάτι που ελάχιστα ενδιαφέρει. Ό,τι έπραξε ως πρωθυπουργός ο Ι. Μεταξάς επιβάλλοντας στρατιωτικό νόμο, το ίδιο έπραξαν και οι απριλιανοί συνταγματάρχες.

Η ενέργεια των συνταγματαρχών δεν ήταν εντός δημοκρατικών θεσμών, κάτι βέβαια που ελάχιστοι γνωρίζουν μιας και οι θεσμοί είχαν προ πολλού καταπατηθεί. Αυτό βέβαια το τελευταίο φροντίζουν επιμελώς να «ξεχνούν» οι σημερινοί κατήγοροι του απριλιανού καθεστώτος, ακριβώς για να μην δειχθεί η πολιτική αδυναμία των πολιτικών τους προγόνων να ελέγξουν τα τότε πολιτικά γεγονότα. Έτσι μένουν όλοι να λένε για την κακιά χούντα, τρομάρα τους, και πόσο κακό έπαθε η τότε δημοκρατία !!

Αυτές τις αλήθειες θα ακούγονταν από τον αρχηγό μας μέσα στο κοινοβούλιο, αλλά οι «δημοκράτες» επέλεξαν το αντίθετο για να κρυφτούν και πάλι πίσω από το αμαρτωλό τους παρελθόν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: