Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Μόνο 4 χρόνια φυλακή σε λαθρό για τον εμπλουτισμού του σε 10χρονου αγοριού στην «πολιτικώς» ορθή Αυστρία

Άλλο ένα παράδειγμα πολιτικής ορθότητας, αυτή την φορά από την Αυστρία. Θύμα ένας 10χρονος ο οποίος βιάστηκε από ιρακινό “πρόσφυγα”, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο του έδωσε ποινή, σα να είχε κλέψει απλώς μια σοκολάτα.

Αυτά τα παραδείγματα αυξάνονται, αλλά οι Ευρωπαίοι τα βλέπουμε από μακρυά, όταν θα χτυπήσουν και τη δική μας πόρτα θα τρέχουμε να προλάβουμε, αλλά η “ορθότητα” θα έχει παγιωθεί και απλά θα παρακολουθούμε το βιασμό της λογικής μας και όχι μόνο.

Το 2015, ένας Ιρακινός  μπήκε στην Αυστρία από τη λεγόμενη βαλκανική οδό.  Στις 2 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, πήρε ένα αγόρι από το χέρι, το κλείδωσε στην τουαλέτα της πισίνας και το βίασε. Το αγόρι κατάφερε και πήγε στο ναυαγοσώστη , ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία. Η αστυνομία απάντησε γρήγορα και συνέλαβε τον ύποπτο, ο οποίος βρισκόταν ακόμη στον χώρο της πισίνας.

Το αγόρι υπέστη τραύματα τόσο σοβαρά , που έπρεπε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο , το οποίο αποφάσισε ότι η “περίπτωση” πρέπει να δικαστεί εκ νέου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι το Πρωτοδικείο θα έπρεπε να εξακριβώσει, αν ή όχι ο δράστης πίστευε ότι το θύμα ήταν σε συμφωνία με την σεξουαλική πράξη.

Το ανώτατο δικαστήριο σκέφτηκε ότι δεν είχε επαρκώς αποδειχθεί ότι ο δράστης ενήργησε ενάντια στη θέληση του θύματος. Ο ιρακινός λαθρομετανάστης ήταν είκοσι ετών, το αγόρι μόλις δέκα, αλλά οι ανώτατοι άρχοντες άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο της “συναίνεσης”.

Όταν η επανεκδίκαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε, το Ανώτατο Δικαστήριο έλαβε απόφαση για καταδίκη επτά ετών, κάτω από το μέγιστο 15 ετών που  θα μπορούσε να δοθεί στο δράστη.

Αλλά  το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστρίας, εχθές έκρινε ότι ακόμη και η ποινή αυτή ήταν “αυστηρή” , και την μείωσε στα 4 χρόνια(το πολύ) φυλάκιση στην τελική του ετυμηγορία. Τέσσερα χρόνια είναι καλά εδώ, » ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Thomas Philipp, τόνισε σε εκτενή ομιλία του για την απόφαση στο δικαστήριο.

Μετά από όλα, το ποινικό αδίκημα ήταν ένα « περιστατικό της μίας φοράς .» «Κανείς δεν πρέπει να χάσει την αίσθηση του μέτρου» είπε ο δικαστής Φίλιπ και συνέχισε λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε προηγούμενη καταδίκη – από όσα γνώριζε το δικαστήριο – και το γεγονός ότι δεν ήταν ακόμη 21 χρονών όταν διέπραξε το έγκλημα, αποτέλεσαν τα “ελαφρυντικά” για την απόφαση. Ότι το πρώτο δικαστήριο τόνισε την « σοβαρότητα του εγκλήματος » και τις « απρόβλεπτες συνέπειες «, που πραγματοποιήθηκε καμία εξουσία το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έλαβε υπόψιν.

Ακόμα και αν « σύμφωνα με ψυχιατρική μελέτη , το αγόρι είχε αποδεδειγμένα αναπτύξει ένα μετα-τραυματικό στρες από το γεγονός  », δεν ήταν αρκετά για να πεισθούν οι δικαστές! Όταν ρωτήθηκε για πρώτη φορά από την αστυνομία, ο ιρακινός κατηγόρησε άδικα έναν 15χρονο ότι τον υποκίνησε για να ενεργήσει έτσι.

Στη συνέχεια, όμως, έκανε μια δήλωση με την οποία ο ίδιος « ακολούθησε μια σφοδρή επιθυμία του » και πως « δεν έχει έρθει σε σεξουαλική επαφή για τέσσερις μήνες. »Μια δήλωση που δεν έλαβαν υπόψιν τους οι δικαστές σε όλη την διάρκεια της δικαστικής εξέτασης.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: