Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ισραηλινός υπουργός: Να δολοφονήσουμε τον Άσαντ!Ένας ισραηλινός υπουργός ζήτησε τη δολοφονία του Σύρου ηγέτη, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ύστερα από τις αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι η Δαμασκός χρησιμοποιεί ένα "κρεματόριο" για να κρύψει τις μαζικές δολοφονίες. Πρόσθεσε δε, ότι "το κεφάλι του φιδιού" στην Τεχεράνη πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο στη συνέχεια.

"Το γεγονός ότι η Συρία εκτελεί ανθρώπους, σκοπίμως χρησιμοποιεί χημικά όπλα για να τους βλάψει και, τώρα, με την πιο πρόσφατη κίνηση εξτρεμισμού, καίει τα σώματά τους (στα "κρεματόρια") - δεν έχει παρατηρηθεί στον κόσμο εδώ και 70 χρόνια (ξεκάθαρος υπαινιγμός στη ναζιστική Γερμανία)", δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Στέγασης, Γιοάβ Γκάλαντ.

"Περάσαμε μια κόκκινη γραμμή και, κατά την άποψή μου, ήρθε η ώρα να δολοφονήσουμε τον Assad", δήλωσε ο Γκάλαντ.

"Και όταν τελειώσουμε με την ουρά του φιδιού (εννοεί τον Άσαντ), θα φτάσουμε στο κεφάλι του φιδιού (εννοεί τον Ροχανί και γενικότερα τα στελέχη του ιρανικής καθεστηκυίας τάξης), το οποίο βρίσκεται στην Τεχεράνη, και θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό", τόνισε εν συνεχεία ο ισραηλινός υπουργός.

Αυτό που φαίνεται να είναι η πρώτη καταγεγραμμένη ισραηλινή απειλή για δολοφονία του Σύρου προέδρου, Μπασάρ Αλ Ασάντ, ήρθε όταν το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε, χωρίς να παρουσιάσει κανένα σοβαρό στοιχείο, ότι η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί "κρεματόριο" έξω από τη Δαμασκό για να κάψει τα πτώματα ανθρώπων που "εκτέλεσε".

Ο Galant, ένας συνταξιούχος στρατηγός του IDF, πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θέλει να δει τον Assad και την κυβέρνηση του Alawite να απομακρύνονται από την εξουσία και να αντικατασταθούν από μια "μετριοπαθή" κυβέρνηση Σουνιτών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: