Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Με πυροβολισμούς το Καλώς Όρισες Παλικάρι μου …Η Υποδοχή του Κρητικού Καταδρομέα!Σήμερα νωρίς το πρωί έφτασαν στην 1η ΜΑΛ τα λείψανα του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Καταδρομών Στέφανου Τζιλιβάκη για την απόδοση τιμών και έπειτα μεταφέρθηκαν με πομπή από το στρατόπεδο, με στάση αποχαιρετισμού στην οικεία του.


tzilivakisexodos5 Εκεί όπου βρέθηκαν αρκετοί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας που τον υποδέχτηκαν με φανερή την συγκίνηση τους, ενώ ορισμένοι δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.


tzilivakisexodos7Ο πατέρας του Στέφανου έχει φύγει από την ζωή ήδη από το 2008, ενώ η μητέρα του απεβίωσε λίγα χρόνια αργότερα, το 2014. Στο σπίτι λοιπόν, τον υποδέχτηκαν ο αδερφός και η αδερφή του με τους λοιπούς συγγενείς.Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που μια συγγενής του άτυχου Τζιλιβάκη φώναξε πάνω από το φέρετρο του «Καλωσόρισες παλικάρι μου» πετώντας ροδοπέταλα.


Στη συνέχεια η πομπή αναχώρησε για τον Ιερό Ναό Άγιο Νικόλαου στο Μεϊντάνι,για την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης, εκεί όπου τον «υποδέχτηκαν» πολιτικοί , υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού,άγημα της 1ης ΜΑΛ καθώς και μπάντα του  Πολεμικού Ναυτικου.


Ο Στέφανος Τζιλιβάκης ετάφη με στρατιωτικές τιμές, στον οικογενειακό τάφο της οικογένειας, εκεί όπου «συνάντησε» τους πολυαγαπημένους του γονείς μετά από 43 ολόκληρα χρόνια.


Στην κηδεία παρευρέθηκε και αντιπρόσωπος του Συλλόγου Κομάντος 1974 κ.Μαλακωνάκης ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε ότι «Τους ήρωες δεν τους ξεχνάμε, τον Στέφανο δεν θα τον ξεχάσουμε».


Η Κρήτη υποδέχεται τα Παιδιά της…Θρήνος στο νησί!


Στη γενέτειρά τους επιστρέφουν και οι ήρωες που έπεσαν στην Κύπρο τα λείψανα των οποίων έφτασαν χθες στην Ελλάδα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης.

Πρόκειται για νεκρούς της τορπιλακάτου «Φαέθων» που βυθίστηκε από τουρκικά αεροσκάφη το 1964, για νεκρούς του αεροσκάφους «Νοράτλας» που καταρρίφθηκε το 1974 στη Λευκωσία και άλλους νεκρούς από μάχες με τους Τούρκους.

Η κρητική γη «υποδέχεται» σήμερα τον ανθυπασπιστή Πεζικού Μανούσο Τριανταφυλλίδη και τον καταδρομέα Στέφανου Τζιλιβάκη.

Στις Ποταμιές ο Μ. Τριανταφυλλίδης

Ο Μανούσος Τριανταφυλλίδης έχασε τη ζωή του στις 16 Αυγούστου 1974, υπερασπιζόμενος το στρατόπεδο τις Ε.Λ.ΔΥ.Κ από τους Τούρκους εισβολείς στη Μάχη του 2ου Αττίλα στην Κύπρο.

Η άφιξη των οστών του θα γίνει σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, στις Ποταμιές του Δήμου Χερσονήσου στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 3 το μεσημέρι. Η ταφή θα γίνει στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων (δίπλα στο ναό).

Στα Χανιά ο Στ. Τζιλιβάκης

Σήμερα στης 12 το πρωί, στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία των λειψάνων του καταδρομέα Στέφανου Τζιλιβάκη ο οποίος θυσιάστηκε για την πατρίδα, στην Κύπρο το 1974.

Θα ακολουθήσει η ταφή με στρατιωτικές τιμές στο κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής.

Τα λείψανα από το πλοίο θα κατευθυνθούν για απόδοση τιμών στο στρατόπεδο «Αποστολάκη», 1η ΜΑΛ, από εκεί που έφυγε, πριν σαράντα τρία (43) χρόνια ως Λοχίας Καταδρομών

ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: