Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Στρατηγός Ε.Συναδινός: Πάνω από όλα χρειάζονται εθνικοκεντρικές, φιλολαϊκές κυβερνήσεις ΒΙΝΤΕΟ

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, παρενέβην στη συζήτηση με θέμα την ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα με χρήση οικείων βάσεων δεδομένων και τόνισα ότι, ο συστηματικός έλεγχος των υπηκόων τρίτων χωρών πρέπει να ενισχυθεί, με εντατική χρήση όλων των οικείων διαλειτουργικών βάσεων, επικαιροποιημένων, αλλά και υψηλής ποιότητας, βιομετρικών δεδομένων, από πηγές επιπλέον των ταξιδιωτικών εγγράφων διότι οφείλουμε να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, τις περιουσίες, τα παιδιά μας και τα έθνη μας .


Ακολουθεί η ομιλία:
Κυρία Πρόεδρε,

Το σύστημα συνοριακών ελέγχων δεν είναι βιώσιμο και αποτελεσματικό. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος απεδείχθη ανεπαρκές. Νωπά τα παραδείγματα ισλαμιστών τρομοκρατών οι οποίοι, με ψεύτικα έγγραφα, κατάφεραν να διέλθουν τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Ο συστηματικός έλεγχος των υπηκόων τρίτων χωρών πρέπει να ενισχυθεί, με εντατική χρήση όλων των οικείων διαλειτουργικών βάσεων, επικαιροποιημένων, αλλά και υψηλής ποιότητας, βιομετρικών δεδομένων, από πηγές επιπλέον των ταξιδιωτικών εγγράφων.

Καινοτόμα εργαλεία όπως η αυτοματοποιημένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα περιορίσουν τους υφιστάμενους κινδύνους και τις απειλές για τη δημόσια τάξη, την εσωτερική ασφάλεια και τη δημόσια υγεία.

Η Επιτροπή οφείλει να τα νομοθετήσει άμεσα.

Η αδικαιολόγητη αδράνεια θα καταστήσει ανεπίκαιρη την έννοια της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αν οδηγηθούμε σε πλήρη κατάρρευση των συνοριακών σημείων διέλευσης και, κατά συνέπειαν, άλωση της ευρωπαϊκής επικράτειας.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, τις περιουσίες, τα παιδιά μας και τα έθνη μας.


Ευχαριστώ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: