Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

“DEGRASSI: NEXT CLASS”, Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ… ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣΜια πολύ δημοφιλής τηλεοπτική σειρά στον Καναδά, είναι το «Degrassi: Next Class», που παρουσιάζει ιστορίες αυστηρής… πολιτικής ορθότητας σ’ ένα σχολείο, με 16χρονα.

Ας δούμε μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται:

Ιστορία 1η: Η LGBT κοινότητα των μαθητών κάνει στον προαύλιο χώρο «διαμαρτυρία φιλιού» επειδή η διεύθυνση μετέτρεψε το γραφείο τους σε χώρο προσευχής των φιλοξενούμενων μουσουλμάνων προσφύγων από τη Συρία.

Ιστορία 2η: Η πρόεδρος του Μαθητικού Φεμινιστικού Κινήματος, μια μαντιλοφορούσα μουσουλμάνα (η οποία είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στον Καναδά) μπλοκάρει την εργασία τεσσάρων συμμαθητών της πάνω στα video games επειδή θεωρεί το παιχνίδι που έφτιαξαν σεξιστικό, και η διεύθυνση του σχολείου την στηρίζει ανεπιφυλάκτως.

Ιστορία 3η: Ένα σατιρικό σκίτσο που απεικονίζει μια μαύρη μαθήτρια ως μαϊμού δημιουργεί σάλο και η μαθήτρια που το ζωγράφισε για πλάκα μπαίνει σε καραντίνα μέχρι που να ζητήσει κλαίγοντας συγνώμη: «δεν είμαι ρατσίστρια αλλά το σχέδιό μου ήταν ρατσιστικό. Τώρα το κατάλαβα. Δεν εννοούσα πως οι μαύρες είστε σαν μαϊμούδες».

Ιστορία 4η: Άλλη μαθήτρια, «προσφυγοπούλα» από την Συρία, πετάει τη μαντίλα της και δηλώνει λεσβία.

Ιστορία 5η:  Ένας bisexual μαθητής τα έχει ταυτοχρόνως μ’ ένα κορίτσι και ένα αγόρι και αδυνατεί να καταλήξει ποιος-α του αρέσει περισσότερο.

Θέλετε κι άλλες ιστορίες πολιτικής ορθότητας; Σίγουρα θα τις δείτε προσεχώς σε κάποιο από τα ελληνόφωνα κανάλια, που προφανώς και θα πάρουν την «πατέντα»! Κάτι τέτοια δεν τα χάνουν με τίποτα!

ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: