Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Ακόμη μία περίπτωση από τις χιλιάδες που γίνονται καθημερινά, ο Έλληνας και Ελληνίδα αβοήθητοι και απροστάτευτοι από το μεταπολήστευτικο καθεστώς. Φολέγανδρος: Ελληνίδα πέθανε μέσα σε ασθενοφόρο περιμένοντας το ελικόπτερο

Στο νησί υπάρχει μόνο ένας γιατρός κι έτσι η νεαρή γυναίκα έσβησε στο ασθενοφόρο την ώρα που περίμενε το ελικόπτερο που θα την μετέφερε στην Αθήνα…

Η άτυχη γυναίκα «έσβησε» μέσα στο ασθενοφόρο κι ενώ το ελικόπτερο είχε αρχίσει να πλησιάζει το νησί.

Κάτοικοι του νησιού και συγγενείς της άτυχης γυναίκας ξεσπούν υποστηρίζοντας ότι το ελικόπτερο άργησε σχεδόν τέσσερις ώρες, στερώντας έτσι τη ζωή στη γυναίκα.

Να σημειωθεί ότι στο νησί υπάρχει μόνο μια γιατρός, από την παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση, «Γιατροί του Κόσμου» που δίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά ανάσες ζωής στους κατοίκους της Φολεγάνδρου, ενώ ο δήμαρχος Φολεγάνδρου εκτελεί χρέη οδηγού του ασθενοφόρου εδώ και 30 χρόνια.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Βρούτσης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η υγεία εκπέμπει ΣΟΣ στις Κυκλάδες!»

Θρηνούμε την απώλεια μιας νέας γυναίκας στη Φολέγανδρο. Ο αδόκητος θάνατός της, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων και του Δημάρχου του νησιού, συνέβη τη στιγμή που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η Φολέγανδρος είναι χωρίς γιατρό!

Εξαίρεση αποτελεί, η παρουσία ενός αγροτικού γιατρού, που μεταβαίνει στο νησί κάθε σαββατοκύριακο, από τη Σαντορίνη.

Οι κάτοικοι του νησιού βρίσκονται πλέον σε απόγνωση και αισθάνονται -για πρώτη φορά- στο πετσί τους την αδιαφορία και την αναλγησία της κυβέρνησης και τους υπόλοιπους πολιτικούς του συνταγματικού τόξου που κοιτάει τα δικά της συμφέροντα και της ελίτ των λαθρομεταναστών επίσης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: