Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Αυξημένες οι ροές λαθρομεταναστών Μπιντούν στη Χίο!Μεχρι τωρα ξεραμε Σύριους-Αφγανούς-Πακιστανούς-Αφρικάνους , απο σημερα εχουμε νεους "Επενδυτες " που επιλέγουν την Ελλάδα !!!

Μια νέα κατηγορία λαθρομεταναστών, ασαφούς εθνικότητας, προερχόμενοι από το Κουβέιτ, οι οποίοι ονομάζονται Μπιντούν (Bidοon ή Bedoon) φτάνουν με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό τους τελευταίους μήνες στη Χίο, προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.

Για πρώτη φορά εμφανίστηκαν και κατεγράφησαν επισήμως στο κέντρο ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ τον περασμένο Φεβρουάριο ως ασαφούς εθνικότητας και έκτοτε οι ρυθμοί άφιξής τους στο νησί είναι αυξανόμενοι.

Μόνον τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του λιμεναρχείου Χίου, αντιπροσωπεύουν ποσοστό 9% των συνολικών αφίξεων στη Χίο, ενώ από τον Φεβρουάριο έως τέλος Μαΐου ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 246 άτομα.

Η συγκεκριμένη εθνότητα, αφού μεταξύ τους θεωρούνται ότι έχουν κοινά εθνοτικά χαρακτηριστικά και δεσμούς, στο Κουβέιτ αντιμετωπίζονται ως απάτριδες (ανιθαγενείς), χαρακτηρίζονται ως παράνομοι και ουσιαστικά πηγαινοέρχονται στις χώρες του περσικού κόλπου και κυρίως στο Ιράκ.

Ο συνολικός αριθμός τους είναι άγνωστος, ενώ από τον ΟΗΕ υπολογίζονται σε 100.000, ίσως και περισσότερους.

Ρεκόρ αφίξεων τον Μάιο στη Χίο

Στον εξαιρετικά υψηλό αριθμό των 951 ατόμων ανήλθε ο συνολικός αριθμός λαθρομεταναστών, που πέρασαν το Αιγαίο από τα τουρκικά παράλια και έφτασαν στη Χίο τον μήνα Μάιο.

Ο συνολικός αριθμός λαθρομεταναστών που έφτασαν στη Χίο από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Μαΐου 2017 ανέρχεται σύμφωνα με τα στοιχεία του λιμεναρχείου Χίου σε 2.885 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: