Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Νεοταξίλας Σόιμπλε: Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να επιτρέψουν στη Ρωσία και την Κίνα να κυριαρχήσουν θα είναι το τέλος της φιλελεύθερης-προοδευτικής παγκόσμιας μας τάξης.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble δήλωσε ότι εάν οι ΗΠΑ δώσουν στην Ρωσία και την Κίνα στην ελευθερία κυριαρχίας στις σφαίρες επιρροής τους, θα είναι το τέλος της φιλελεύθερης-προοδευτικής παγκόσμιας τάξης.Ο υπουργός αμφιβάλλει για το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει πραγματικά ότι η παγκόσμια τάξη θα είναι τόσο βιώσιμη αν η Κίνα και η Ρωσία θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις ΗΠΑ και να κυριαρχούν στις σφαίρες επιρροής τους.

«Θα ήταν το τέλος της φιλελεύθερης-προοδευτικής παγκόσμιας μας τάξης, η τάξη αυτή εξακολουθεί να είναι η καλύτερο όλων των πιθανών κόσμων για ηθικούς, πολιτικούς και οικονομικούς λόγους και θέλουμε να συνεχίσει αυτή η τάξη.» Τουλάχιστον δεν θέλουμε να δούμε ότι εξασθενεί. ‘- Το πρακτορείο Reuters αναφέρει τα λόγια του Schaeuble.

Δήλωσε επίσης ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει μεγάλη ευθύνη για την προστασία μιας φιλελεύθερης και δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης, καθώς οι ΗΠΑ δείχνουν μικρότερη ετοιμότητα σε αυτό το θέμα λόγου Ντόναλντ Τραμπ.

Πρέπει να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας, θα πρέπει να στηριχτούμε στην αμοιβαία εμπιστοσύνη μας’ – δήλωσε .Για τον Σόιμπλε, τα βασικά προβλήματα στον κόσμο, όπως για παράδειγμα οι κλιματικές αλλαγές, η διεθνής τρομοκρατία και η μετανάστευση, μπορούν να επιλυθούν σε στενή συνεργασία με τις χώρες. ‘Αν οι ΗΠΑ αρχίσουν να αντιμετωπίζουν με αμφιβολία το ρόλο του φύλακα μιας παγκόσμιας τάξης, και είδαμε ήδη υπαινιγμούς γι ‘αυτό τα τελευταία χρόνια, , θα την έβλεπα ως έκκληση για δράση, με στόχο την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας’, δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: