Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Ηθικό δίδαγμα: Μόνον για τους Έλληνες μικροπωλητές δεν υπάρχει οίκτος…Διαβάζουμε κατά καιρούς ότι η δικαιοσύνη διώκει κουλουρατζήδες επειδή δεν έδωσαν απόδειξη, καστανάδες και ούτω καθ’ εξής. Σε αυτές τις περιπτώσεις των συμπατριωτών μας δεν έτυχε να βρεθεί κανένας πονόψυχος δήμαρχος να τους υπερασπιστεί και έτσι κλήθηκαν να πληρώσουν εξοντωτικά πρόστιμα για την παρανομοία τους, όμως επειδή στην Ελλάδα ζούμε και έχουμε… δημοκρατία και ως γνωστόν στην δημοκρατία όλοι οι πολίτες είναι ίσοι συνέβη και αυτό!

Διαβάστε την είδηση όπως δημοσιεύθηκε στο TRIKALAVOICE: “Η αθώωση των τριών (Σπανού, Βαβύλη, Κεμανίδη) Έπειτα από 4 χρόνια δικαστικών περιπετειών οι Θ. Σπανός, Θ. Βαβύλης και Γ. Κεμανίδης αθωώθηκαν από το Εφετείο Λάρισας για την περίφημη «υπόθεση Στίβ» που είχε φτάσει μέχρι τη… Βουλή!!!…

Τι είχε συμβεί;… Παραμονές Χριστουγέννων του 2012 οι δημοτικοί αστυνόμοι είχαν κατασχέσει το εμπόρευμα του νεαρού Νιγηριανού  Στιβ (ρολόγια κλπ.) γιατί δεν είχε άδεια. Ο Στιβ έφτασε έξω από την είσοδο του Δημαρχείου κλαίγοντας και εκλιπαρώντας να πάρει πίσω το εμπόρευμά του καθώς δεν είχε άλλο τρόπο για να βγάλει τίμια τα προς το ζην του. Ο αντιδήμαρχος, τότε, Θόδωρος Σπανός και ο τότε πρόεδρος του Δ.Σ. Τρικκαίων Θανάσης Βαβύλης τον βρήκαν στα σκαλοπάτια και ευαισθητοποιήθηκαν. Σήκωσαν το τηλέφωνο και ζήτησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να δείξουν επιείκεια  και να επιστρέψουν το εμπόρευμα. Συναίνεσε και ο τότε πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρικάλων Γιάννης Κεμανίδης, ο οποίος είχε την εποπτεία της υπηρεσίας.

Το γεγονός που είχε καλύψει με φωτογραφικό υλικό αποκλειστικά το trikalavoice.gr  πήρε πανελλήνιες διαστάσεις και έφτασε στη… Βουλή, με ερώτηση της Χρυσής Αυγής!!!… Η Εισαγγελία κινήθηκε αυτεπάγγελτα και οι τρεις οδηγήθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καταδικάστηκαν πρωτόδικα για παράβαση καθήκοντος.

Την Τρίτη, στο Εφετείο της Λάρισας παίχτηκε η τελευταία πράξη της υπόθεσης. Οι τρεις εμφανίστηκαν και επανέλαβαν ότι έδρασαν ανθρώπινα καθώς συγκινήθηκαν από το κλάμα του Στιβ, που ήταν από τους πιο αγαπητούς και φιλήσυχους μετανάστες της πόλης. Στο Ακροατήριο δε υπήρξαν και… απολαυστικοί διάλογοι...

Διαβάστε την συνέχεια στο Κοινωνικός Εθνικισμός 


Δεν υπάρχουν σχόλια: