Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Μουσουλμάνος γιατρός άφησα να πεθάνει χριστιανό ασθενή επειδή ήταν η νηστεία του Ραμαζανιού και δεν ήθελε να αγγίξει το «Βρόμικο» σώμα του!Οι μουσουλμάνοι δεν προκαλούν το θάνατο χριστιανών μονάχα με τις τρομοκρατικές επιθέσεις  αλλά και με άλλους τρόπους. Στο Πακιστάν, υπήρξε ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει αγανάκτηση, αποκαλύπτοντας τις διακρίσεις κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων στη χώρα.

Ο Χριστιανός Irfan Masih πέθανε στις 2 Ιούνη, και ο θανατός του οφείλεται στο γεγονός ότι ένας μουσουλμάνος γιατρός στο νοσοκομείο Ουμαρκότ στη Λαχόρη αρνήθηκε να αγγίξει το χριστιανικό σώμα του ασθενούς ως μολυσμένο επειδή ήταν σε εξέλιξη η νηστεία του Ραμαζανιού. Ο γιατρός είπε ότι δεν αγγίζει το «βρώμικο» σώμα του Irfan!

Ο Masih έπεσε αναίσθητος κατά τη διάρκεια εργασιών επεξεργασίας λυμάτων στο σύστημα αποχέτευσης λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων. Οι συνάδελφοί του τον πήγαν στο κοντινό νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί είπαν ότι το σώμα του θα πρέπει πρώτα να πλυθεί, και μετά θα ξεκινήσει τη θεραπεία του. Ο Irfan Masih ήταν σε σοβαρή κατάσταση και χρειαζόταν επείγουσα ιατρική φροντίδα. Η οικογένειά του και οι συνεργάτες του συνέχισαν να εκλιπαρούν το προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά ο Δρ Yusuf είπε σε απάντηση του πως δεν θα αγγίξει βρώμικο σώμα!

Η οικογένεια του Irfan πιστεύει ότι θα μπορούσε να επιβιώσει αν είχε υπάρξει έγκαιρη θεραπεία κα ιθεωρούν ότι ο Irfan έχασε τη ζωή του λόγω της αμέλειας του γιατρού.

Οι συναδελφοί του μαζί με πολλους εκπροσώπους της τοπικής χριστιανικής κοινότητας του Ουμαρκότ πήραν το σώμα του Irfan και πραγματοποίησαν μια διαδήλωση διαμαρτυρίας …

Πηγή εδώ, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: