Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Σκουπίδια, καταστροφές και “φέσι” στην ΔΕΗ άφησε πίσω η παραμονή των λαθρό στο Ελληνικό... Μαντέψτε ποιοι θα πληρώσουν τις ζημιές!

Τόνοι σκουπιδιών, φθορές σε κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές καθώς και ένα χρέος προς την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ είναι ο λογαριασμός που άφησε πίσω της η άτυπη δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Ελληνικό τέσσερις ημέρες μετά την απομάκρυνση των τελευταίων 500 λαθρό απο την αίθουσα αφίξεων και τα γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ των πρώην ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Η επόμενη ημέρα βρήκε τα συνεργεία των δήμων να μαζεύουν τα σκουπίδια από τους διαδρόμους και τις αίθουσες των γηπέδων, που για περισσότερο από ένα χρόνο φιλοξένησαν πάνω από 3.000 λαθρομετανάστες και την Ελληνικό ΑΕ να διεκδικεί αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις φθορές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις και για το ρεύμα και το νερό που πλήρωνε με δικά της έξοδα η εταιρεία κατά τη φιλοξενία των λαθρό στο χώρο.
Η εταιρεία Ελληνικό ΑΕ, η οποία διαχειρίζεται το ακίνητο-φιλέτο του παράκτιου μετώπου της Αττικής, είχε λάβει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΠ για τη χρήση του χώρου από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά τον τελευταίο χρόνο τους οποίους πλήρωσε προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα και το νερό στη δομή.

Το χρέος προς την ΔΕΗ αγγίζει τις 750.000 ευρώ ενώ αυτό προς την ΕΥΔΑΠ ξεπερνά τις 160.000 ευρώ την ωρα που η Ελληνικό ΑΕ διεκδικεί, παράλληλα, 50.000 ευρώ ως αποζημίωση για τις καταστροφές που προξένησαν οι πρόσφυγες οι οποίοι πέρασαν από το Ελληνικό.Η απαίτηση είχε κοινοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών πριν από πέντε μήνες χωρίς η Ελληνικό ΑΕ να λάβει συγκεκριμένη απάντηση και ενώ το κόστος των λογαριασμών αύξανε με το συνολικό ποσό που διεκδικεί σήμερα η εταιρεία να αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σκουπίδια, καμμένοι πάγκοι από τις αυτοσχέδιες φωτιές που άναψαν οι λαθρομετανάστες και σπασμένα τζάμια συνθέτουν την εικόνα των ζημιών που άφησε πίσω της η επιχείρηση της Παρασκευής.
Newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: