Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Στρατό στέλνει η Αυστρία στα σύνορα με την Ιταλία με στόχο να αποτραπεί το νέο κύμα ΛαθρομεταναστώνΌταν υπάρχει πολιτική βούληση όλα μπορούν να συμβούν. Η Αυστρία που πρόσφατα εξέλεξε «πολιτικά ορθό» Πρόεδρο στέλνει άμεσα στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ιταλία με σκοπό να ξαναρχίσει τους ελέγχους ώστε να επιβραδυνθεί η μαζική έλευση «μεταναστών».

Ακόμη, λοιπόν, μια ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει στην ηγεσία της «ακροδεξιό» Πρόεδρο είναι διατεθειμένη να περιφρουρήσει τα σύνορά της με στρατό ακόμα και να υψώσει φράχτη.  
Δυστυχώς για την Ελλάδα η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ με την στήριξη σύσσωμου του αντισυνταγματικού τόξου συνεχίζει την εγκληματική πολιτική των ανοιχτών συνόρων.
  
Βέβαια, ο προοδευτικός, οικολόγος πρόεδρος της Αυστρίας προβαίνει σε αυτή την πολιτική γιατί... χαζός δεν είναι και αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να αντιγράψει τις πολιτικές θέσεις των Εθνικιστών για να επιβιώσει πολιτικά. Αυτό αποδεικνύει το αυτονόητο των εθνικιστικών πολιτικών και προοιωνίζει την αναπόφευκτη επικράτηση του Εθνικισμού, επειδή όπως είχε πει και μια παλιά πολιτική "καραβάνα" του Ευρωκοινοβουλίου, οι Λαοί εν τέλει θα επιλέξουν το αυθεντικό έναντι του ψευδεπιγράφου.

Η νέα αυτή εξέλιξη θυμίζει το κλείσιμο του «Βαλκανικού διαδρόμου» της Ειδομένης, με τη διαφορά ότι, αντίθετα με τα σκόπια, η Αυστρία είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και μέλος της ζώνης Σένγκεν όπως η Ιταλία.Έτσι η Αυστρία σχεδιάζει πολύ σύντομα να ξαναρχίσει τους ελέγχους και να αναπτύξει στρατιώτες στα σύνορά της με την Ιταλία εάν η μαζική έλευση μεταναστών δεν επιβραδυνθεί, διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ σε δηλώσεις του σε βιεννέζικη εφημερίδα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Krone, ήδη είναι διαθέσιμοι 750 στρατιώτες και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα για να σταλούν στην περιοχή των συνόρων το Σαββατοκύριακο.

«Αυτά δεν είναι τανκς... Πρόκειται για τεθωρακισμένα οχήματα, χωρίς όπλα, που θα μπορούσαν να κλείσουν τους δρόμους. Χρησιμοποιήθηκαν ήδη κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης στα σύνορα (με τη Σλοβενία)», ανέφερε εξάλλου ένας εκπρόσωπος του Ντόσκοτσιλ, όπως ανέφερε το Reuters.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι 83.650 άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ιταλία δια θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, ήτοι ένας αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στην πλειονότητά τους, οι άνθρωποι αυτοί αναχώρησαν από τις ακτές της Λιβύης.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: