Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017

ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΤΗΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ"! Ο Σομαλός λαθρό συνελήφθη για πειρατική επίθεση σε ιταλικό πετρελαιοφόρο το 2011.


Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε έναν 24χρονο αιτούντα άσυλο από τη Σομαλία που είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή σε μια τζιχαντιστική επίθεση πειρατών που κατέλαβαν ένα ιταλικό πετρελαιοφόρο στον Περσικό Κόλπο το 2011.

Το δεξαμενόπλοιο και το πλήρωμά του κρατήθηκαν όμηροι για 10 μήνες μέχρις ότου καταβλήθηκαν λύτρα αξίας 11 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μωχάμεντ Φαράχ κρατήθηκε από ειδικούς αστυνομικούς δυνάμεων Καραμπίνιερων, αφού υπέβαλε αίτηση ασύλου ως πρόσφυγας στην πόλη της Καλττανισέττα της Σικελίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αξιωματικοί χρησιμοποίησαν τα αρχεία δακτυλικών αποτυπωμάτων για να τον εντοπίσουν ως έναν από τους 50 φερόμενους πειρατές που κατέστρεψαν το δεξαμενόπλοιο Savina Caylyn στις 8 Φεβρουαρίου του 2011, χρησιμοποιώντας βασεις πυραύλων και αυτόματα όπλα.

Τα λύτρα καταλογίστηκαν στην τρομοκρατική συμμορία της Σομαλίας , αφού το πλήρωμα των πέντε Ιταλών και 17 Ινδών βασανίστηκαν και κακομεταχειρίστηκαν κατά τη δοκιμασία τους για δέκα μήνες.

Η αστυνομία βρήκε δακτυλικά αποτυπώματα στο δεξαμενόπλοιο μετά την απελευθέρωσή της και διαπίστωσε ότι δεν ανήκαν σε κανένα από τα μέλη του πληρώματος.

Εν τω μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση χαιρέτισε χθες την απόφαση της Λιβύης να σταματήσει τα ξένα σκάφη από το να εισέρχονται  στις ακτές της και να επιβάλουν τη δική της ζώνη αναζήτησης και διάσωσης ως απάντηση στην μεταναστευτική κρίση που έχει κατακλύσει την Ευρώπη.ellasthasothiΠηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: