Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

ΘΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ!


Γράφει ο Σ. Παιδάκος       

Τον περασμένο Απρίλιο έγινε μία συνάντηση στη βουλή και συγκεκριμένα στο γραφείο του Κ. Μητσοτάκη, όπου ο τελευταίος είχε μία τετ-α-τετ συνομιλία με τον Κουτσούμπα. Στη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης έκανε δώρο στον γ.γ. του ΚΚΕ την έγγραφη συμφωνία του Θέρισου η οποία έλαβε χώρα στις 7 Νοεμβρίου του 1943 στην Κρήτη, και η οποία συμφωνία έβαλε τις βάσεις για να αποτραπεί ο εμφύλιος στην Κρήτη. 

Μπορεί βέβαια ο εμφύλιος να μην έγινε στην Κρήτη, έγινε όμως ο συμμοριτοπόλεμος στην υπόλοιπη Ελλάδα με τα οδυνηρά για τη Χώρα αποτελέσματα. Προχθές η διορισμένη βουλευτίνα της Ν.Δ, Ν. Κεραμέως, ανάρτησε σε προσωπικό της ιστολόγιο την εξής φράση: «η αριστερά έχει δώσει σημαντικούς αγώνες στον τόπο». 

Η φράση βέβαια έχει ξαναειπωθεί από τον τωρινό αρχηγό της ψοφοδεξιάς και μάλιστα από τα έδρανα της ολομέλειας της βουλής. Μόνο ως τυχαίες δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι παραπάνω κινήσεις των νεοδημοκρατών. Χάριν της ιστορικής αλήθειας και για να αποδείξουμε ότι η σύμπλευση ΚΚΕ και Ν.Δ υπήρξε ανέκαθεν, θα σας αναφέρουμε ένα περιστατικό από την μεταπολίτευση και μάλιστα από τα πρώτα έτη της «ζωής» της. Όποτε διακυβεύονταν τα συμφέροντα των δεξιών και των αριστερών, από τον ίδιο παρανομαστή, τότε γινόντουσαν συμπράξεις πολιτικές για να εξολοθρεύσουν τον κοινό τους εχθρό, που δεν ήταν άλλος από τον Εθνικισμό. 

Ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, δεινός διώκτης των απριλιανών, φοβούμενος ότι στις εκλογές του 1974, υπήρχε περίπτωση να «κατέβει» και ο Γ. Παπαδόπουλος, έκανε συμμαχία με τους κομμουνιστές. Στους τρείς νέο-διορισμένους στο δημόσιο ο ένας ήταν κομμουνιστής. Χάριν λοιπόν της «εθνικής συμφιλίωσης» το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε, και ας έλεγε αργότερα ο ψευτοεθνάρχης ότι η νομιμοποίηση έγινε για να μπούμε στην ΕΟΚ. Μετά την νομιμοποίηση είχε σειρά ο πέλεκυς της ιστορικής λήθης. 

Το 1975 ο τότε ΥΠΕΘΑ Ε. Αβέρωφ, κατόπιν πιέσεων του Χ. Φλωράκη (καπετάν Γιώτης ήταν το όνομά του κατά την περίοδο του συμμοριτοπόλεμου), «έσβησε» από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου τα τοπωνύμια Γράμμος και Βίτσι. Βλέπετε, το καθεστώς της μεταπολιτεύσεως, είτε πρόκειται για δεξιούς είτε για αριστερούς, αναλόγως των συγκυριών, έπρεπε να επιβιώσει. Και επιβίωσε με οικτρά αποτελέσματα για την Ελλάδα. Σήμερα, 43 χρόνια μετά, για να μπορέσουν πάλι να ξαναεπιβιώσουν οι απόγονοι των τότε ολετήρων του Έθνους, θα συμμαχήσουν και πάλι ενάντια των Ελλήνων Εθνικιστών και αν χρειαστεί θα γίνουν και τα απαραίτητα πολιτικά αλισβερίσια. Το 2017 όμως δεν είναι 1974. 

Η κοροϊδία, που με αυτή ράντιζαν τους Έλληνες οι πολιτικάντηδες της συμφοράς, έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται από τότε που η Χρυσή Αυγή πήρε την εντολή να εισέλθει στο κοινοβούλιο. Οι αποκαλύψεις που έκαναν οι Έλληνες Εθνικιστές και οι μη συναναστροφές τους με το πολιτικό κατεστημένο άρχισαν να αλλάζουν τη ροή του εκλογικού σώματος υπέρ ημών. Αυτό το γνωρίζουν καλά και ο Μητσοτάκης και ο Κουτσούμπας. Οπότε να αναμένουμε στο πολιτικό προσκήνιο μία νέα «εθνική συμφιλίωση» για χάριν της ιδιοτέλειας.
Δεν υπάρχουν σχόλια: