Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Νεκρή ζώνη τα χωράφια δίπλα από το Hot Spot της Χίου – Καταπατημένες εκτάσεις, κατεστραμμένες περιφράξεις, γεμάτα σκουπίδια και λεηλατημένες ιδιοκτησίες (ΒΙΝΤΕΟ)Τον δικό τους Γολγοθά, εγκαταλελειμμένοι στη μοίρα τους και χωρίς καμία απολύτως σημασία από Δήμο και κεντρική διοίκηση, είναι αναγκασμένοι να περπατήσουν δεκάδες κάτοικοι του Χαλκειούς, των οποίων οι ιδιοκτησίες γειτνιάζουν με τη ΒΙ.ΑΛ.

Η εικόνα μετά την επέκταση του hotspot είναι πιο δραματική από ποτέ, αφού και τα τελευταία καλλιεργήσιμα χωράφια της περιοχής εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους αφού θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Κατεστραμμένες περιφράξεις, λεηλατημένες αγροικίες, χωράφια γεμάτα με χιλιάδες πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια και κάθε λογής σκουπίδια, συνθέτουν την εικόνα του άλλοτε παραγωγικού κάμπου του Χαλκειούς. 

Η εικόνα των αγροτών να μαζεύουν ελιές τις καλές ημέρες του Νοεμβρίου έδωσε τη θέση της σε εικόνες που μόνο ντροπή και θλίψη προκαλούν. Η αίσθηση της εγκατάλειψης της περιοχής από τους Χαλκούσους, εξαιτίας των συνθηκών που διαμορφώνονται στην περιοχή είναι πλέον αντιληπτή από δεκάδες μέτρα μακριά από το hotspot. «Ποιος μπορεί να πατήσει πλέον εδώ; Ούτε τρακτέρ δεν μπαίνει στα χωράφια. Ποιος να τα καλλιεργήσει; 

Έχουν καταστραφεί τα πάντα. Αγροτικά δίκτυα, περιφράξεις, σωληνώσεις. Τα χωράφια τα χάσαμε και δεν υπάρχει λύση», λένε απογοητευμένοι στον φακό του «π»


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: