Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Νέο κατόρθωμα της «πολιτικής ορθότητας»: Παρουσιάζουν τον νεογέννητο Χριστό ως…πρόσφυγα σε φουσκωτό!


Οι διάφοροι κήρυκες της «πολιτικής ορθότητας» βρίσκουν ποικίλους τρόπους να προκαλούν την θρησκευτική πίστη των Χριστιανών με ατυχέστατους παραλληλισμούς. Ένας εξ αυτών και ο αριστερός δήμαρχος της ιταλικής πόλης Καστενάζο, στο βορειοανατολικό μέρος της χώρας, ο οποίος διαστρέβλωσε την ιερή σκηνή της γέννησης του Θεανθρώπου, προκειμένου να περάσει το σχετικό «πολιτικά ορθό» μήνυμα.

Στην φάτνη που στήθηκε στην κεντρική πλατεία Τζαπελόνι ο νεογέννητος Ιησούς και η Παρθένος Μαρία αναπαρίστανται ως…πρόσφυγες σε φουσκωτό, κάτι που, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας αλλά και τον αποτροπιασμό των κατοίκων.

«Ο κεντρικός πυρήνας της σκηνής της Γέννησης είναι ένα νεογέννητο παιδί με φασκιές μέσα σε μια φάτνη και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό. Δεν μπορεί ένα σκάφος να αναπαριστά τη φάτνη» δήλωσε σε έντονο ύφος ο επίσκοπος της πόλης Ερνέστο Βέκι.
Παραποιώντας βάναυσα τη λαϊκή παράδοση της χώρας του, σε ένα ομολογουμένως ατυχέστατο παραλληλισμό, ο δήμαρχος Στέφανο Σερμένγκι θέλησε να αναδείξει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν  οι λαθρομετανάστες στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη διά της Μεσογείου με φουσκωτά ή άλλα μικρά σκάφη.

Μάλιστα, η φωτογραφία της επίμαχης φάτνης κοσμεί και τις ευχετήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες του δήμου.
Και προφανώς, όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, είναι πολύ πιθανόν να δούμε κι άλλα παρόμοια δείγματα της «πολιτικής ορθότητας», που θα διαστρεβλώνουν το νόημα της Ιερής Γιορτής της Χριστιανοσύνης.

Γιώργος Μάστορας Δεν υπάρχουν σχόλια: