Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Στον Ισραηλινό στρατό παραδέχεται ότι Ισραήλ και ISIS είναι σύμμαχοι!


Μια νέα έκθεση από το Ισραηλινό Κέντρο Πληροφοριών και Τρομοκρατίας Meir Amit αναφέρει ότι η ISIS και το Ισραήλ είναι προσωρινοί σύμμαχοι εναντίον του Ιράν.

Η έκθεση υποδηλώνει ότι στον τομέα της καταπολέμησης της παρουσίας του Ιράν στη Συρία, τα συμφέροντα της ISIS  και του Ισραήλ μπορεί να συγκλίνουν, γεγονός που κατά κάποιο τρόπο τους καθιστά συμμάχους. Παρά το γεγονός ότι δεν προτείνει επίσημη συμμαχία μεταξύ της ISIS και του Ισραήλ, το Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center που είναι ένα think tank προσφιλές στον Ισραηλινό Στρατό, αναφέρει ότι τα συμφέροντα τόσο της ISIS όσο και του Ισραήλ ευθυγραμμίζονται, καθιστώντας τους συμμάχους εναντίον του Ιράν.

Σχετικά με την ISIS, σύμφωνα με την έκθεση, ”πιθανότατα θα αλλάξει τα μαχητικά της πρότυπα και θα επιστρέψει σε τακτικές αντάρτικου και τρομοκρατία μετά το τέλος της εκστρατείας εναντίον του στο Ιράκ και μπορεί να πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά Ιρανικών οχημάτων που κινούνται κατά μήκος του εδάφους (τα Ιρανικά οχήματα μπορεί να θεωρηθούν ελκυστικοί στόχοι για την ISIS στη νέα της ενσάρκωση)”.
Δεν υπάρχουν σχόλια: