Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Στρατηγός Συναδινός στο Ευρωκοινοβούλιο: " Γιατί πιέζετε εμάς και όχι τους Σκοπιανούς;;;" ΒΙΝΤΕΟ


Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, παρενέβην στη συζήτηση με θέμα τη στρατηγική διεύρυνσης της ΕΕ – Δυτικά Βαλκάνια επισημαίνοντας ότι, η είσοδος νέων μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνάδει με τις Συνθήκες και την κοινή λογική. Όταν όμως στο σύνολο των κριτηρίων σύγκλισης εντοπίζονται στερήσεις, αλλά και εμφανείς αλυτρωτικές διαθέσεις προς ένα κράτος μέλος, τότε είναι ανόητη, αν όχι ύποπτη, η εμπιστοσύνη  των ευρωπαίων πολιτικών  στη χώρα αυτή και κυρίως την κυβέρνηση της.

Ακολουθεί η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε,

Η είσοδος νέων μελών πρέπει να συνάδει με τις Συνθήκες αλλά και την κοινή λογική.

Όταν στο σύνολο των κριτηρίων σύγκλισης εντοπίζονται στερήσεις, από την διαφθορά έως το κράτος δικαίου τότε το αφήγημα ότι οι μόνες εκκρεμότητες αφορούν σε λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, είναι τραγελαφικό.

Πέραν όμως των όποιων κριτηρίων, είναι ανόητο να εμπιστεύεσαι μία χώρα και κυρίως την κυβέρνηση της, όταν κλέβει το όνομα, την γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό άλλου κράτους και έχει βέβαια αλυτρωτικές διαθέσεις σε βάρος της πατρίδος μου, της Ελλάδος.

Και ερωτώ γιατί πιέζουν Βερολίνο, Βρυξέλλες και Αμερική, την Ελλάδα να ανεχθεί το ψεύδος της ονομασίας και όχι τα Σκόπια να αποδεχθούν την αλήθεια για αυτό που είναι;  Δηλαδή Σλάβοι και όχι φυσικά Μακεδόνες.

Η εκκωφαντική συγκέντρωση του Ελληνικού και όχι μόνο λαού σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο, αποτελεί απαίτηση προς τους Έλληνες πολιτικούς αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους ότι με σφετεριστές δεν συζητάμε...

ΕυχαριστώΔεν υπάρχουν σχόλια: