Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

93 πανεπιστημιακοί περιγράφουν το όργιο παρανομίας και φρίκης που επικρατεί στην Νομική Σχολή ΑθηνώνΤις ντροπιαστικές καταστάσεις που κυριαρχούν εδώ και χρόνια στην Νομική Σχολή Αθηνών (αλλά και γενικότερα σ’ όλες σχεδόν τις Σχολές) και προσβάλλουν βάναυσα κάθε νοήμονα άνθρωπο, εξέφρασαν με ανοιχτή επιστολή τους 93 καθηγητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι πανεπιστημιακοί προειδοποιούν σε αυστηρό τόνο: «Εάν δεν ληφθούν μέτρα και δεν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο από την Πολιτεία θα υποχρεωθούμε να προστατεύσουμε την ασφάλεια και την υγεία των φοιτητών μας και να περιφρουρήσουμε το κύρος της σχολής μας λαμβάνοντας κάθε μέτρο, ακόμη και επώδυνο, αν χρειαστεί».

Εδώ και χρόνια έχει παγιωθεί μια νοσηρή κατάσταση στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας, που έχει μετατραπεί σε χώρο διακίνησης και χρήσης σκληρών ναρκωτικών. Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές στην επιστολή τους, που κοινοποιείται στις δικαστικές και τις εισαγγελικές Αρχές, στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στις Αστυνομικές Αρχές, στον δήμαρχο Αθηναίων καις τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης, εφιστούν την προσοχή όλων των αρμόδιων Αρχών και παραγόντων για τις αξιόποινες πράξεις, όπως διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις που τελούνται καθημερινά στον πεζόδρομο.

«Η κατάσταση αυτή θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των φοιτητών, των διδασκόντων και όλων των εργαζομένων και παράλληλα, προσβάλλει δε την ίδια την ιστορία της Νομικής Σχολής. Εδώ, επιβιώνει και μακροημερεύει ένα άντρο παρανομίας, όπου δρουν άτομα ξένα προς την ακαδημαϊκή κοινότητα» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι 93 πανεπιστημιακοί.

Οι υπογράφοντες κάνουν λόγο για απραξία της Πολιτείας παρά τις δεκάδες καταγγελίες, ενημερωτικές επιστολές, επισκέψεις, προφορικές και έγγραφες διαμαρτυρίες στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Αστυνομία και στον δήμο, κατηγορώντας τους για ακατανόητη αδράνεια και μετάθεση ευθυνών, επισημαίνοντας ότι «από τύχη και μόνο δεν έχουμε θρηνήσει θύματα και δεν έχουν  γίνει βαρύτερες συμπλοκές ή θανατηφόρα επεισόδια σε βάρος φοιτητών μας».

Βεβαίως, είναι γνωστό ότι οι διάφορες παρακρατικές συμμορίες της άκρας αριστεράς έχουν μετατρέψει σε «φέουδό» τους τις πανεπιστημιακές σχολές, συντελώντας τα μέγιστα για την διατήρηση και την αύξηση φαινομένων βαριάς ανομίας. Μόνο που το σοβαρό αυτό πρόβλημα δεν είναι τωρινό φαινόμενο και δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υφίσταται για ολόκληρες δεκαετίες και έχει τις ρίζες του στην διακυβέρνησης της Χώρας από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτό και οι όποιες «καταγγελίες» των κομμάτων αυτών για την οικτρή κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια και την «αβάντα» του ΣΥΡΙΖΑ στην παράνομη δράση των διαφόρων περιθωριακών-άνομων στοιχείων είναι εντελώς κάλπικες. Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μπορεί να αλλάξει ριζικά την κατάσταση και να μετατρέψει ξανά τις Σχολές από άντρο σκληρής παραβατικότητας σε Εστίες Γνώσης και Πολιτισμού...

Σχετική ερώτηση κατέθεσε ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣΔεν υπάρχουν σχόλια: