Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

Στην Βουλή το θέμα με την φιλοσκοπιανή ΜΚΟ που ιδρύθηκε στις Σέρρες. Ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό κατέθεσε ο Η Παναγιώταρος


Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, η συγκεκριμένη ΜΚΟ υποστηρίζει ουσιαστικά πως οι γηγενείς Μακεδόνες στις Σέρρες, δεν είναι Έλληνες, αλλά ... Σκοπιανοί της υποτιθέμενης μειονότητας “μακεντόνετς”
Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις Αθηνών και Σκοπίων βρίσκονται σε εξέλιξη, ερωτηματικά δημιουργεί η πρόσφατη ίδρυση φιλοσκοπιανής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στις Σέρρες, με την επωνυμία «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων  “ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ”».

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), η συγκεκριμένη ΜΚΟ υποστηρίζει ουσιαστικά πως οι γηγενείς Μακεδόνες στις Σέρρες, όπως και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, δεν είναι Έλληνες, αλλά ... Σκοπιανοί ουσιαστικά, μέλη της υποτιθέμενης μειονότητας “μακεντόνετς” που όπως υποστηρίζουν προκλητικά εθνικιστές στα Σκόπια, “καταπιέζονται”  από τις ελληνικές Αρχές.

Και εάν βέβαια στους καταστατικούς σκοπούς της “Αδελφότητας Ντόπιων Σερραίων”, μιλούν αόριστα για “συστηματική καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς των Σερρών, με τη διάσωση, διατήρηση και προβολή των ιστορικών στοιχείων, της ντόπιας Γλώσσας, των εθίμων και παραδόσεων” καθώς και την “καταγραφή βιογραφιών χαρακτηριστικών προσωπικοτήτων”, προκειμένου να εξασφαλίσουν το “ΟΚ” του Πρωτοδικείου Σερρών, μία ανάγνωση της εφημερίδας «ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ» που εκδίδει η ΜΚΟ, είναι αρκετό για να αντιληφθεί κανείς τα ύποπτα παιχνίδια που επιχειρεί να παίξει, σε μια ιδιαίτερη ευαίσθητη περίοδο.
“Σε όλα τα φύλλα υποστηρίζεται, με ιδιαίτερο σθένος, η ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» Γλώσσας, εθνότητας και μειονότητας τόσο στην περιοχή των Σερρών, όσο και στη λοιπή Μακεδονία. Αυτή τη Γλώσσα που με μεγάλη προσοχή απέφυγαν να χαρακτηρίσουν ως «μακεδονική» στο καταστατικό τους, θέλουν να καταγράψουν, να διατηρήσουν και να διαδώσουν στους Σερραίους εντοπίους και όχι μόνο. Αν την χαρακτήριζαν ως «μακεδονική» κι όχι ως «ντόπια» Γλώσσα (όπως αναγράφεται στο καταστατικό τους) είναι βέβαιο ότι κανένα δικαστήριο δεν θα ενέκρινε την ίδρυση αυτού του Συλλόγου, καθώς η επίσημη θέση της Ελληνικής Πολιτείας είναι ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» Γλώσσα (ούτε εθνότητα, ούτε μειονότητα εντός Ελλάδος)” αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΠΣΜ, που σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της φιλοσκοπιανής ΜΚΟ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μετά  το θόρυβο που έχει προκληθεί, κάποια από τα ιδρυτικά μέλη της “Αδελφότητας Ντόπιων Σερραίων” έσπευσαν να ζητήσουν τη διαγραφή τους.

Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός, πως στις σελίδες της «ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ» ο εκδότης της δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα της  Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με τα οποία επιχειρεί ν' αποδείξει  ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας εντός Ελλάδος.

Γράφει ο ίδιος: “Eάν συνεχισθεί η αντιπαράθεση θα υποχρεωθούμε να δημοσιεύσουμε και άλλα (έγγραφα της ΕΥΠ), το ίδιο αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία για ύπαρξη Μακεδονικής Μειονότητας, Γλώσσας και Έθνους”.

Όπως γράφει ο εκδότης Ιωάννης Πούνιος προκλητικά, συντασσόμενος με τους ακραίους εθνικιστές Σκοπιανούς που ζητούν να διακοπούν οι συνομιλίες με την Ελλάδα: “Το όνομα (της Μακεδονίας) πρέπει να το χαρίσουμε με ευχαρίστηση, ας μην είμαστε μικρόψυχοι και γραικύλοι”.

Είναι πρώτη φορά που οι φιλοσκοπιανοί επιχειρούν επίδειξη δύναμης στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και ειδικά στις Σέρρες, που ο αγώνας των γηγενών Μακεδόνων στις αρχές του 20ού αιώνα υπήρξε καθοριστικός για την έκβαση του “Μακεδονικού Αγώνα”.

Ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η.Παναγιώταροςενώ δεν αποκλείεται να κινηθεί και δικαστικά εναντιον της παράνομης ΜΚΟ:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ύποπτη ίδρυση Συλλόγου στις Σέρρες»


Με την υπ’ αριθ. 10/2017 διαταγή του Ειρηνοδικείου Σιντικής, αναγνωρίσθηκε η ίδρυση του συλλόγου με την επωνυμία «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΝΤΟΠΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ: ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ» με έδρα την τοπική κοινότητα Ηράκλεια, της ομώνυμης Δημοτικής ενότητας, του ομώνυμου Δήμου, της Περιφερειακής ενότητας Σερρών, στην Κεντρική Μακεδονία.

Το καταστατικό του Συλλόγου αποτελείται από 22 άρθρα, ενώ στο δεύτερο άρθρο, που αφορά το σκοπό της ίδρυσής τους, περιέχονται θολές και ασαφείς έννοιες.


Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Αληθεύει ότι πρόκειται για ένα σύλλογο με αυτονομιστική δράση που αυτοαποκαλείται ως «Μακεδονικό» Σωματείο;

Αληθεύει ότι τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου ισχυρίζονται μέσω της εφημερίδας «Η φωνή του τόπου μας» ότι εκπροσωπούν τους Σερραίους και τους γηγενείς «Μακεδόνες»;

Ποιοι εκδίδουν την εφημερίδα «Η φωνή του τόπου μας» και τι πρεσβεύουν στην τοπική κοινωνία; Τι σχέση έχουν με το συγκεκριμένο Σύλλογο;

Τι σκοπεύετε να πράξετε ώστε να ελέγξετε ενδελεχώς το καταστατικό του Συλλόγου, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για προπαγανδιστική κεκαλυμμένη ‘’οργάνωση’’, που εκπορεύεται από το Σκοπιανό παρακράτος;;


Αθήνα, 13/03/2018

Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: