Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Πρόεδρος ισλαμικού κέντρου σε πόλη της Ιταλίας: Σπάστε τα κρανία των άπιστων!


Ο ηγέτης του Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου στην ιταλική πόλη Foggia συνελήφθη αυτή την εβδομάδα μετά από ισχυρισμούς για δεσμούς με τον ISIS και κατηγορίες ότι είχε ριζοσπαστικοποιήσει παιδιά χρησιμοποιώντας την ισλαμική προπαγάνδα.

Ο Mostafa Omer, που κατάγεται από την Αίγυπτο, δίδαξε μαθήματα για το Ισλάμ στο πολιτιστικό κέντρο Al Dawa στην Foggia και επίσης υπηρέτησε ως πρόεδρος του κέντρου. 

Έχει κατηγορηθεί ότι πίεσε τους μαθητές να ενταχθούν σε τρομοκρατικές ομάδες και να συμμετάσχουν σε τζιχαντιστικές επιθέσεις

Ο 58χρονος είπε στους μαθητές του: "Σας προσκαλώ να πολεμήσετε τους απίστους, με τα ξίφη σας να κόψτε τα κεφάλια τους, με τις εκρηκτικές σας ζώνες να ανατινάξετε τα κεφάλια τους. Είναι απαραίτητο να σπάσουν τα κρανία των άπιστων και να πιείτε το αίμα τους για να κερδίσουμε τη νίκη ».

Οι εισαγγελείς ανέφεραν επίσης ότι ο Ομέρ έστειλε διάφορα βίντεο μέσω κοινωνικών δικτύων και εφαρμογών για κινητά όπως το Whatsapp σε μαθητές τα οποία περιείχαν υλικό που έλεγε  ότι είχαν «την υποχρέωση να καταστρέψουν τις εκκλησίες και να τις μετατρέψουν σε τζαμιά, προσδιορίζοντας την Ιταλία ως στόχο τρομοκρατικής δραστηριότητας».

Άφθονο ισλαμικό προπαγανδιστικό υλικό βρέθηκε επίσης στην κατοικία του Ομέρ μαζί με εικόνες και ταινίες παιδιών που στρατολογήθηκαν από την τρομοκρατική ομάδα που διενεργεί βίαιες πράξεις .

Η σύλληψη δεν είναι η πρώτη στην οποία ένας ριζοσπάστης ισλαμιστής εξτρεμιστής κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να ριζοσπαστικοποιήσει τα παιδιά για να πολεμήσουν για το ισλαμικό κράτος.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο 25χρονος Umar Haque καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 25 ετών από βρετανικό δικαστήριο για προσπάθεια να ριζοσπαστικοποιήσει παιδιά ηλικίας 11 ετών για τρομοκρατική ομάδα. 

Ο Χάκε, όπως ο Ομέρ, δίδαξε τα παιδιά σε ένα τοπικό τζαμί και είχε σχεδιάσει μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον πολλών στόχων, συμπεριλαμβανομένων, του αεροδρομίου Χίθροου και της Φρουράς της Βασίλισσας.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: