Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Η ΕΕ τιμά τον ιδεολογικό πατέρα της. Οργή της Ουγγαρίας για την παρουσία του Γιουνκέρ στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την γέννηση του Κ.Μαρξ.


Το κυβερνών κόμμα της Ουγγαρίας αναμένει από τις Βρυξέλλες να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό για τα θύματα του κομμουνισμού, τόνισε ο βουλευτής Fidesz Tamas Deutsch, μιλώντας μπροστά στο μουσείο House of Terror της Βουδαπέστης το Σάββατο.

Ο Deutsch εξέφρασε την έκπληξή του για το ότι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker «παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις που τιμάται ο πατέρας του κομμουνισμού». Την προηγούμενη μέρα, ο Juncker παρακολούθησε την γιορτή που διοργανώθηκε για την 200ή επέτειο της γέννησης του Karl Marx στο Τρίερ.

Την Πέμπτη, το κόμμα του Β.Ορμπάν Fidesz-KDNP κάλεσε τον Juncker να ακυρώσει την ομιλία του. "Η Μαρξιστική ιδεολογία οδήγησε στο θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων και κατέστρεψε τη ζωή εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων", ανέφερε η δήλωση. "Ο εορτασμός του ιδρυτή της είναι μια βεβήλωση της μνήμης τους".

"Αυτό είναι ιδιαίτερα επώδυνο για τους πολίτες των χωρών που υπέφεραν εδώ και δεκαετίες από τις κομμουνιστικές δικτατορίες. Είμαστε αντίθετοι με την υποστηρικτική παρουσία του επικεφαλής της ΕΚ στον εορτασμό, ειδικά επειδή η πολιτική του οικογένεια, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αγωνίζεται για να καταδικάσει η Ε.Ε. τα εγκλήματα του κομμουνισμού".Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: