Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ: ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ. ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ;


Γράφει η Κορίνα Πενέση

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στην Λέσβο και βλέποντας το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του, ο ψεκασμένος δήμαρχος Γαληνός επιχειρεί να «καβαλήσει» πάνω στο κύμα της λαϊκής οργής, για να μην την εκφράσουν… άλλοι.

Ξένοι δημοσιογράφοι (φυσικά,  γιατί οι ελληνόφωνοι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία κάλυψης-απόκρυψης…) καταγγέλλουν συνεχώς την τραγική κατάσταση με τους λαθρομετανάστες, εκτιμώντας ότι περισσότεροι από 500 νέοι πρόσφυγες περνούν τα σύνορα και φτάνουν στο νησί κάθε εβδομάδα. 

Σχεδόν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν περάσει τα σύνορα της Λέσβου τα τελευταία τρία χρόνια. Οι ντόπιοι δεν αντέχουν άλλο… «Ο λαός της Λέσβου είναι εξαντλημένος», δήλωσε ο δήμαρχος Σπύρος Γαλήνος. «Η καλοσύνη έχει μετατραπεί σε θυμό… και όπου υπάρχει θυμός υπάρχει χώρος για κάθε είδους εξτρεμισμό».  

Κι εκεί εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού… «Οι γυναίκες φοβούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το βράδυ», συνεχίζει ο κ. Γαληνός. «Τα παιδιά κρατούνται κλειδωμένα σε εσωτερικούς χώρους επειδή οι γονείς φοβούνται να τα αφήσουν να βγουν έξω και να παίξουν.»κραυγάζει αγωνιωδώς.

Οι κάτοικοι αισθάνονται ότι η κυβέρνηση τους παραμελεί και παράλληλα λόγω του αυξανόμενου πληθυσμού προσφύγων, εκείνοι αποτελούν το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της Λέσβου!!!  

Αντίστοιχα, ο επικεφαλής του τοπικού εμπορικού επιμελητηρίου δηλώνει ότι «Το εμπόριο και οι επενδύσεις έχουν σταματήσει». «Σε αυτά τα νησιά, αισθανόμαστε πολύ παραμελημένοι, πολύ εγκαταλελειμμένοι με απογοήτευση που επιδεινώνεται από την απόφαση αύξησης του ΦΠΑ, η οποία μετά από όσα έχουμε περάσει θα αυξήσει δραστικά το κόστος ζωής” τονίζει. 

Τώρα τα’ μαθε ο Γαληνός; Για ποιο «αυγό του φιδιού» μιλάει; Βλέπε ότι ζόρισαν ανεπανόρθωτα τα πράγματα και το γυρίζει στον «ρατσισμό»;

Ό,τι και να κάνει, ό,τι και να πει, ο κοσμάκης ξέρει τι συμβαίνει και θα στραφεί εναντίον των διαφόρων «Refugees Welcome» ψευτοανθρωπιστών και θα τους τιμωρήσει εκεί που πραγματικά πονάνε: πολιτικά! 

Ένας τέτοιος, που αξίζει την πολιτική τιμωρία των ταλαίπωρων κατοίκων της Λέσβου είναι και ο ψεκασμένος δήμαρχός της!!Δεν υπάρχουν σχόλια: