Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ! Οι Γερμανοί θέλουν να εκπαιδεύσουν αιτούντες άσυλο ώστε να γίνουν...φορτηγατζήδες!

Λόγω της μεγάλης έλλειψης επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, η Γερμανική Ομοσπονδία  Οδηγών Φορτηγών ανακοίνωσε ένα νέο σχεδιασμό για την εκπαίδευση των αιτούντων άσυλο ώστε να γίνουν οδηγοί φορτηγών όπως αναφέρει η ηλεκτρονική εφημερίδα Wochenblick της Αυστρίας..

Το σχέδιο, το οποίο ονομάζεται "Οδηγείστε στο νέο σας μέλλον", έχει ως στόχο να διευκολύνει τους αιτούντες άσυλο να γίνουν οδηγοί φορτηγών.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν από εξετάσεις. Εκτός της γενικής καταλληλότητάς τους, θα κρίνονται και οι γλωσσικες τους δεξιότητες αλλά  και το καθεστώς διαμονής τους στην χώρα.

Η πρωτοβουλία είναι εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα στους λαθρομετανάστες: "Μέσα σε λίγες μέρες, 90 ενδιαφερόμενοι λαθρομετανάστες δήλωσαν συμμετοχή από το Schleswig-Holstein ενώ και στο Αμβούργο ανέφεραν ότι έχουν προστεθεί άλλοι 50  λαθρομετανάστες σε λίστα αναμονής", λέει η Ilka Hübner, επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού στο Κίελο.

Όπως ήταν αναμενόμενο σφοδρές αντιδράσεις έχει φέρει στην Γερμανική κοινή γνώμη αυτή η πρωτοβουλία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Ένωσης Επαγγελματικών Οχημάτων Wolfgang Westermann να δηλώνει: ¨ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να δίνετε σε οποιονδήποτε να οδηγεί ένα φορτηγό σαράντα τόνων...¨

Στις 19 Δεκεμβρίου 2016, ο αιτών άσυλο Anis Amri οδηγώντας φορτηγό σόρπισε τον θάνατο  σε μια αγορά Χριστουγέννων στο Βερολίνο αφήνοντας πισω του 12 νεκρούς και 56 τραυματίες. Επί της ουσίας η  Γερμανική Ομοσπονδία  Οδηγών Φορτηγών θέλει να οπλίσει τα χέρια νέων επίδοξων τρομοκρατών δίνοντάς τους να οδηγήσουν φορτηγά.

Αυτή η ανεκδιήγητη απόφαση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Οδηγών Φορτηγών θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο τους Γερμανούς αλλά και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες

voice of europe

Δεν υπάρχουν σχόλια: