Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

ΗΠΑ: Χριστιανός αρνήθηκε να πληρώνει φόρους για λόγους συνείδησης και κέρδισε σε δίκη την κυβέρνηση που υποστήριζε τις εκτρώσεις με τα λεφτά των φορολογουμένων!


Ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε μια κατηγορία για φοροδιαφυγή εναντίον ενός ανθρώπου που αρνείται να δώσει χρήματα στην κυβέρνηση για την υποστήριξη της έκτρωσης.

Ο αμερικανός περιφερειακός δικαστής Michael W. Mosman έκρινε ότι το κατηγορητήριο δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο ότι ο Michael Bowman προσπάθησε να αποκρύψει ή να παραπλανήσει κυβερνητικούς αξιωματούχους και να διατηρήσει ένα χαμηλό τραπεζικό υπόλοιπο έτσι ώστε η εφορία να μην μπορεί να κατάσχει τον λογαριασμό του για την πληρωμή των φόρων.

"Οτιδήποτε καθιστά πιο δύσκολη την προσπάθεια είσπραξης φόρων δεν συνιστά φοροδιαφυγή", ανέφερε ο Mosman την Τετάρτη.

Ο Bowman, σύμβουλος μηχανικός που ζει στην πόλη της Κολούμπια, δήλωσε ότι αρνείται να υποβάλει φορολογική δήλωση ή να πληρώσει φόρους από το 1999 χωρίς να του δοθεί κάποια προσαρμογή για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

«Δεν είμαι φορολογικός διαδηλωτής, αγαπώ τη χώρα μου, έχω καθήκον απέναντι στην χώρα μου, αλλά έχω και καθήκον απέναντι στην συνείδησή μου», είπε ο 53χρονος, που περιγράφει τον εαυτό του ως χριστιανό, σηκώνοντας το χέρι του και χτυπώντας το στήθος του, όπου πάνω στην μπλούζα που φορούσε ήταν γραμμένος ένας ορισμός της "συνείδησης".

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο Bowman δεν έχει καταθέσει ακριβή ή έγκαιρη επιστροφή φόρου εισοδήματος τουλάχιστον από το 1997.

Όταν το Τμήμα Εσόδων του Όρεγκον άρχισε να χρεώνει χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του Bowman τον Ιανουάριο του 2012, ο Bowman άλλαξε τη μέθοδο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών του. Ξεκίνησε να εξαργυρώνει τα τσεκ που έπαιρνε από την εργασία του, αφήνοντας ελάχιστα στον τραπεζικό του λογαριασμό, μεταξύ Ιανουαρίου 2012 και Σεπτεμβρίου 2014, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

"Η συμπεριφορά αυτή του κατηγορουμένου απομάκρυνε το εισόδημά του από την πλευρά των φορολογικών αρχών και του επέτρεψε να αποφύγει την πληρωμή των φόρων που του είχαν επιβληθεί", υποστήριξε η εισαγγελία.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Bowman απέφυγε να πληρώσει τους φόρους του, αρχίζοντας από περίπου τον Ιανουάριο του 2012, για φόρους εισοδήματος και πρόστιμα που οφείλονταν το 1999, το 2000, το 2001, το 2008 και το 2009, συνολικού ύψους $ 356.857.

Αλλά ο δικηγόρος του Matthew Schindler υποστήριξε ότι η απλή πράξη κατάθεσης μιας επιταγής και στη συνέχεια η ανάληψη μετρητών από ένα λογαριασμό δεν αποτελεί έγκλημα.

Ο Mosman συμφώνησε με το επιχείρημα του Schindler. "Η απλή εξαργύρωση των επιταγών δεν είναι απάτη", είπε ο δικαστής.ΚΟ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: