Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Η Συνέχεια των Ελλήνων


Απάντηση στους εθνομηδενιστές

“Ακατάλυτο εγώ και δεν πεθαίνω

τ’ ανέσπερο είμαι πνεύμα της φυλής
καιρούς και χρόνους μ’ έλεγες χαμένο
με γύρεψες; Στα στήθια σου με κλείς.” 

Εθνομηδενιστές μαρξιστές και εθνομηδενιστές λιμπεραλιστές όλοι μαζί αμφισβητούν την φυλετική συνέχεια των Ελλήνων. Στον απόηχο της συμφωνίας της ντροπής στις Πρέσπες, βγήκε και το “Ουράνιο Τόξο” και εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία πέρα από τα όσα αντεθνικά υποστηρίζει αμφισβητεί την συνέχεια του Ελληνισμού! Διαβάστε τι ακριβώς γράφουν για να αντιληφθείτε ποιο είναι το μέγα ζητούμενον από την συμφωνία των Πρεσπών:


“Είναι αναμφισβήτητα θετικό ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική ταυτότητα στην γειτονική χώρα αλλά είναι θλιβερό που πάσχισε μέχρι την τελευταία στιγμή να το αποφύγει για τη δική της επικράτεια, χρησιμοποιώντας φθηνά κόλπα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται η νέα αλλαγή άρθρων του μακεδονικού συντάγματος στην απέλπιδα προσπάθεια να αποσυνδεθούν οι εθνικά Μακεδόνες εντός συνόρων από εκείνους στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και η διαρκής επίκληση της αρχαιότητας, με την οποία οι σημερινοί Έλληνες έχουν ακριβώς την ίδια σχέση με αυτή που έχουν οι σύγχρονοι Μακεδόνες. Απολύτως καμία.”


Πίσω δηλαδή από την αισχρή παράδοση του ονόματος Μακεδονία κρύβεται και η αντίληψη όχι μόνον των αριστερών, αλλά και πολλών λιμπεραλιστών της χώρας μας. Αντίληψη σύμφωνα με την οποία δεν είναι οι σημερινοί Έλληνες απόγονοι των Αρχαίων. Θα απαντήσουμε σε όλους αυτούς, τονίζοντας ότι το θέμα είναι μείζον και αποτελεί αυτή την ίδια την ουσία του Εθνικού κράτους.


Είχε ερημώσει η Ελλάδα στην Ελληνιστική περίοδο; Η επιστήμη της Γενετικής


Ενοχλεί πολλούς η πραγματικότητα ότι σε μεγάλο βαθμό οι σημερινοί Έλληνες είναι οι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων. Γιατί; Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι Έθνος χωρίς φυλή είναι ένα στοιχείο, που εύκολα καταστρέφεται, αλλοιώνεται και προπαντός χειραγωγείται. Ο λαός των ΗΠΑ επί παραδείγματι αποκαλείται αμερικανικό “έθνος”. Δεν μπορούμε όμως σε καμμία περίπτωση να πούμε ότι οι μαύροι, άσπροι και κίτρινοι συναποτελούν έθνος. Οι φυλές στην εποχή της «παγκοσμιοποίησης» πρέπει να καταστραφούν, πρέπει να μη υπάρχουν! Γιατί; Το λέει και ο Γουσταύος Λεμπόν στην ψυχολογία των όχλων: Λαός ομοιογενής με συνείδηση της φυλετικής του καταγωγής δεν είναι εύκολο να χειραγωγηθεί.


Είναι γεγονός πως πολλοί μεγάλοι μελετητές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού υποστήριξαν ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν σχέση φυλετική με τους αρχαίους Έλληνες. Άλλοι ενήργησαν υστερόβουλα, όπως ο Φαλμεράγιερ, άλλοι έπεσαν θύματα του ρομαντισμού τους και της λατρείας τους για την Αρχαία Ελλάδα, μη πιστεύοντας ότι ήταν δυνατόν οι σύγχρονοι άξεστοι Έλληνες του 19ου αιώνος να ήσαν απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων. Πολλοί από αυτούς χρησιμοποίησαν και το έργο του Παυσανίου “Ελλάδος περιήγησις”, έργο στο οποίο περιγράφονται αρχαίοι τόποι έρημοι από πληθυσμό. Και πίστεψαν ότι ο Ελληνισμός εκείνη την εποχή είχε… εξαφανιστεί!


Αυτό είναι λάθος και είναι λάθος γιατί αποδεδειγμένα το Έθνος μας δεν υπέστη καμμία τόσο μεγάλη γενοκτονία, ώστε να εξαφανιστεί. Την εποχή που ο Παυσανίας περιηγείτο την Ελλάδα (τέλη του 2ου μ.Χ. αιώνος) είχαν συμβεί βαθιές αλλαγές στην κατανομή του Ελληνικού πληθυσμού. Είχαν δημιουργηθεί μεγάλα αστικά κέντρα, πολλές νέες πόλεις και εκεί ζούσε ο Ελληνισμός. Όπως, δηλαδή, σήμερα τα περισσότερα χωριά, κυρίως τα ορεινά, της Ελληνικής υπαίθρου είναι έρημα και αυτό δεν σημαίνει πως οι Έλληνες εξαφανίστηκαν, έτσι συνέβαινε και τότε.


Η μεγαλύτερη απόδειξη για την φυλετική συνέχεια των Ελλήνων είναι η γενετική εξέταση των συγχρόνων Ελλήνων σε σύγκριση με το γενετικό υλικό (DNA) από τα πολλά λείψανα που έχουν ανευρεθεί των Αρχαίων Ελλήνων των κλασικών χρόνων. Η έρευνα του εργαστηρίου μοριακής βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απέδειξε την στενή γενετική σχέση των Ελλήνων με τους Ιταλούς κατά πρώτον λόγο και με τους Γάλλους και Ισπανούς κατά δεύτερον.


Η συνέχεια της γλώσσας και οι κατά φαντασίαν «επιμειξίες»...


Το ζήτημα της γλώσσας και η συνέχειά της μέσα στον χρόνο είναι επίσης μια μεγάλη απόδειξη της Ελληνικής καταγωγής των συγχρόνων Ελλήνων. Όπως έχει γράψει στο περίφημο έργο του “Οι Έλληνες και οι κληρονομιές τους”, ο Άρνολντ Τόινμπι, έργο που έχει εκδοθεί στην Ελληνική από τις εκδόσεις Καρδαμίτσα, η νέα Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πιο κοντά στην γλώσσα του Ομήρου, απ’ ότι είναι η σύγχρονη αγγλική από την γλώσσα της εποχής του Σαίξπηρ! Με άλλα λόγια, επί τρεις χιλιάδες χρόνια, οι Έλληνες άλλαξαν λιγότερο την γλώσσα τους από όσο την άλλαξαν οι Άγγλοι σε λιγότερο από πεντακόσια χρόνια.


Προηγουμένως όμως, πρέπει να αναφερθούμε σε ένα άλλο επιχείρημα αυτών που ισχυρίζονται ότι ο Ελληνισμός δεν αποτελεί γνησία φυλετική συνέχεια της αρχαιότητος. Θα πρέπει να απαντήσουμε σε αυτούς που λένε ότι οι σημερινοί Έλληνες είναι απόγονοι Τούρκων ή Σλάβων. Οι επιμειξίες, που δέχθηκε η Ελλάδα από τους Σλάβους, είναι πολύ αμφίβολο εάν ήσαν «σλαβικές», αφού αποτελεί δεδομένο ότι και οι σλαβικοί λεγόμενοι λαοί της Χερσονήσου του Αίμου λίγη σχέση ανθρωπολογική έχουν με τους σλάβους και είναι κυρίως απόγονοι Διναρικών, Ιλλυρικών και Θρακικών φύλων. Ακόμη όμως και εάν υπήρξαν, ήσαν ελάχιστες και περιορισμένες. Από τους Τούρκους όχι μόνον δεν δεχθήκαμε επιμειξίες, αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Οι Τούρκοι έχουν Ελληνικό αίμα και όχι οι Έλληνες τουρκικό.


Φυλετική ψυχή και Λαϊκές Παραδόσεις


Εκεί όμως όπου περίτρανα αποδεικνύεται η φυλετική συνέχεια των συγχρόνων Ελλήνων από τον μεγάλο εκείνο λαό, που δημιούργησε τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, είναι τα λαογραφικά και θρησκειολογικά στοιχεία του νεοτέρου πολιτισμού τους. Στοιχεία, που μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνος ήσαν πανταχού παρόντα στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Μέχρι που η αστικοποίηση και η καταστροφή του λαϊκού μας πολιτισμού από το κοσμοπολίτικο πρότυπο του καιρού μας ισοπέδωσε τα πάντα.


Πρώτος την παρατήρηση αυτή έκανε ο μέγας Λαογράφος Νικόλαος Πολίτης, που κατ’ ουσίαν απέδειξε, αντλώντας υλικό από τον απλό λαό, ότι οι Έλληνες του 19ου αιώνος εξακολουθούσαν να πιστεύουν σε νεράιδες, στοιχειά και δαιμόνια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που τα πίστευαν και οι αρχαίοι Έλληνες. Γιατί όμως, τα στοιχεία αυτά του λαϊκού πολιτισμού αποδεικνύουν ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων; Μα για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν ήταν δυνατόν, όντας ξένος λαός προς τους Αρχαίους Έλληνες, οι σύγχρονοι Έλληνες να διατηρήσουν μέσα στην ψυχή τους αυτά τα στοιχεία.


Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι λευκοί Αυστραλοί ή οι λευκοί Αμερικανοί, στην Ωκεανία ή στις ΗΠΑ, δεν πιστεύουν ούτε έχουν κρατήσει στον λαϊκό τους πολιτισμό τα στοιχεία εκείνα τα μυθικά, που πίστευαν οι ιθαγενείς λαοί των δύο ηπείρων. Αντίθετα, ο λαϊκός τους πολιτισμός είναι γεμάτος από ήθη και έθιμα της ευρωπαϊκής χώρας από την οποία προέρχονται.


Εάν λοιπόν, οι σημερινοί Έλληνες, δεν ήσαν απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, πως διεσώθησαν όλες αυτές οι πανάρχαιες παραδόσεις, όλη αυτή η πανάρχαια πίστη τους μέσα στην ψυχή τους;


Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος

Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή ΑυγήΔεν υπάρχουν σχόλια: