Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Δύναμη μας η Πίστη στον Εθνικό μας Μύθο !


Γράφει ο Γιώργος Καρυστινός

Το ζήτημα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων, του άλλοτε μέρους του ''Κομμουνιστικού Παραδείσου'', μας εκθέτει μπροστά στο ερώτημα, του πως ένα κράτος με εθνική ουσία και ταυτότητα μπορεί να επιβιώσει μέσα στον σημερινό μεταβαλλόμενο Κόσμο και να ισχυροποιηθεί , ως μια ζώσα αιμάτινη και πνευματική οντότητα.  Ένα λάθος που κάνουν πολλοί, πάνω στο ζήτημα αυτό, είναι ότι αντιλαμβάνονται το όλο θέμα κυρίως από απλής γεωγραφικής και ιστορικής οπτικής π.χ. <<Ιστορικά μας ανήκει>> ή <<η Μακεδονία είναι Ελληνική επειδή εκεί ζούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες πριν τους Σλάβους>>.

Και οι δύο οπτικές έχοντας σαν βάση πραγματικά γεγονότα και συμβάντα είναι σωστές και είναι απαραίτητες τόσο σε Φυλετικό επίπεδο όσο και σε Ιστορικό (η Μακεδονία ως λίκνο ενός καθαρού φυλετικά και Ιστορικά Ελληνισμού). Αλλά δεν είναι από μόνες τους επαρκείς για να μας καθιερώσουν και στο Μέλλον, ως Κυριάρχους στα πανάρχαια εδάφη των ΠΡΟΓΌΝΩΝ μας.

Αυτό που είχε οδηγήσει εξάλλου τους Μακεδονομάχους, στην Απόλυτη Κυριαρχία πάνω στα διαφιλονικούμενα εδάφη της Ελληνικότατης Μακεδονίας ήταν το Όραμα! Ένα Όραμα δύναμης και εξουσίας, ένα όραμα που έχει να κάνει με την βούληση για Ύπαρξη μιας ολόκληρης ταυτότητας, της Ελληνικής! 

Το όραμα όμως έχει βαθιά τις ρίζες του στον Μύθο. Τα πάντα στηρίζονται γύρω από τον Μύθο και στις βάσεις του πάνω στην πραγματικότητα, που μας Περιβάλλει και όχι απαραίτητα σε εξωγενείς παράγοντες. Ούτε αυτό εξαρτάται απαραίτητα από τον  ενδεχόμενο ανθελληνισμό των ‘’ξένων δυνάμεων’’ καθώς πλέον εισαγόμαστε σε αυτό, που ο γεωπολιτκός Κωνσταντίνος Γρίβας προσδιόρισε ως πολυπολικό κόσμο, οπότε δεν θα βρισκόμαστε για πολύ τόσο ‘’’στρατηγικά ακίνητοι’’.

 Έτσι σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορούμε να μιλάμε για μια παντοδύναμη Pax Americana ούτε βέβαια για μια Pax..Russiana (ποσώ δε μάλλον για κυριαρχία της Ε.Ε. η ίδια δεν έχει καμιά, επί της ουσίας πραγματική, ισχύ σε παγκόσμιο επίπεδο) αλλά για έναν κόσμο που αναδεικνύονται, πέρα από τις δεδομένες δυναμεις του δυτικού ή λευκού κόσμου γενικότερα, οι έγχρωμες δυνάμεις Ανατολικών Κρατών και πιο επικίνδυνο για εμάς, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, της Τουρκίας.

Η Τουρκία εξάλου διαφαίνεται να είναι η, κινούσα και κυριαρχούσα, αιτία στις εξελίξεις στα Βαλκάνια με, άμεσες ή έμμεσες, επαφές με μικρά κράτη όπως η Αλβανία και τα Σκόπια.
Σε αυτήν την νέα κατάσταση λοιπόν πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι η επιβίωση ενός Έθνους είναι μόνο μία : η απόρριψη του δόγματος της πλησμονής και της αποδοχής της οποιασδήποτε άσχημης ή τεταμένης κατάστασης, με μια  καρτερία ενός αποσυρμένου στα βάθη της Ερήμου νομά ! Και η αποδοχή της Ευθύνης ως Κοσμοαντίληψης, μέσα σε αυτόν τον Κόσμο της Μεταβολής ! 

Πρέπει να δημιουργηθούν ξανά οι βάσεις για μια αντίληψη βασισμένη στην Κοινότητα και όχι στην εφήμερη κατακερματισμένη ατομικότητα, που στην σύγχρονη εποχή έχει γίνει σχεδόν μια θρησκευτική θέση λατρείας του ‘’ ίσου ατόμου ‘’ χωρίς ειδικά γνωρίσματα και προσωπικότητα, το οποίο συμβιώνει και επικοινωνεί  με άλλες ατομικότητες εξίσου άχρωμες με μια ψευδαίσθηση που ονομάζουν ‘’κοινωνικότητα’’ και ‘’φυσιολογική ζωή’’

Και επί της πράξης στρατιωτικά  να ακολουθηθούν οι υποδείξεις του Παναγιώτη Κονδύλη περί δυναμικής πρωτοβουλίας της Ελληνικής πλευράς, η οποία πρέπει να είναι έτοιμη να φτάσει  στο σημείο ακόμη και στο να πλήξει σε ευρύ φάσμα την τουρκική πλευρά τόσο στο επίπεδο των τεχνολογικών δομών της όσο και εδαφικά μέσω της προσάρτησης της  Αιώνια Ελληνικής Ανατολικής Θράκης. Αλλά αυτό χρειάζεται τον μέγιστο Οραματισμό που οι προδοτικές αντιλαϊκές κυβερνήσεις όχι μόνο αρνούνται στους Έλληνες αλλά και προσπαθούν δικτατορικά να καταπνίξουν! Όπως πολύ καλά έχουμε δει με τις διώξεις κατά των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσή Αυγής, ήδη από το 2013 που δεν κατόρθωσαν όμως να λυγίσουν το Κίνημά μας !

Συναγωνιστές πρέπει να κοινωνήσουμε ξανά τον Εθνοφυλετικό μας μύθο στην εκκλησιά του Γένους! Καθώς όπως όταν, στο διήγημα του εθνικιστή Α. Καρκαβίτσα η <<Γοργόνα>>, η πελώρια αδερφή του Μέγα Αλεξάνδρου ρωτάει τον αφηγητή- Ναύτη για το αν ζει ο αδερφός της, δεν το κάνει με σκοπό την απλή ιστορική αλήθεια του θανάτου του, την οποία ήξερε, αλλά για να διαπιστώσει αν ζει η Μνήμη και η Δόξα του, καθώς και η Θέληση Κάποιων Εκλεκτών να προχωρήσουν πέρα από τις ηττοπάθειες αντιδραστικών ψευτοδεξιών, υμνητών των <<παλαιών μεγαλείων>> και ταυτόχρονα τεμπέληδων φελάχων και πνευματικά ανατολιτών, οι οποίοι δεν μπορούν να δουν τον Κόσμο με το Αιώνιο Φως του Ακμαίου Ιδανικού της Ελληνικής Βούλησης για Δύναμη!

 Έτσι και εμείς πρέπει να αναφωνήσουμε, όπως εν τέλει αναφωνεί και ο ίδιος ο αφηγητής στην ερώτηση της Γοργόνας για τον Στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο :
<<Ζει και βασιλεύει' απάντησα ευθύς. Ζει και βασιλεύει και τον Κόσμο κυριεύει!>> .

Δεν υπάρχουν σχόλια: