Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Αρνήθηκε η Βουλή (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) να τιμηθεί η μνήμη του Ίωνα Δραγούμη ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα 31 Ιουλίου, επέτειο της δολοφονίας του Ίωνος Δραγούμη, Ίδα του Μακεδονικού Αγώνα, στην πρωινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς πρότεινε στην Επιτροπή, αφού στην σημερινή ημέρα δεν υπάρχει Ολομέλεια, να τιμηθεί η μνήμη του δολοφονηθέντος μεγάλου Έλληνα οραματιστή, λογοτέχνη, φιλοσόφου αλλά και βουλευτή με το να τηρήσει η Επιτροπή ενός λεπτού σιγή. Αιτιολόγησε, δε, την πρότασή του τονίζοντας πως ο Ίωνας Δραγούμης εκτός των άλλων ήταν και την ημέρα της δολοφονίας του εν ενεργεία βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ο Προεδρεύων, όπως και όλοι οι εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε φυσικά την πρόταση του Συναγωνιστή. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Όλος αυτός ο εσμός των Αριστερών καταληψιών της εξουσίας αρνείται πεισματικά την ύπαρξη του Έθνους και έχει αλλεργία κυριολεκτικά σε οτιδήποτε έχει πρόθεμα το «εθνικό», όπως για παράδειγμα η «Εθνική Ενότητα».

Ο Συναγωνιστής κατήγγειλε την στάση της Αριστερής κυβέρνησης τονίζοντας πως και μετά τις φονικές πυρκαγιές και την αποτυχημένη επικοινωνιακή διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, την στάση των υπουργών αλλά και κυρίως την στάση του ιδίου του Τσίπρα, ο οποίος οδηγεί την Χώρα σε έναν ιδιότυπο «εμφύλιο».

Κατήγγειλε επίσης την υποκριτική στάση της ΝΔ, της δήθεν πατριωτικής «Δεξιάς», η οποία δεν συναίνεσε στο να τιμηθεί η μνήμη του Ίωνα Δραγούμη, μένοντας απολύτως σιωπηλή δια των εκπροσώπων της μέσα στην Επιτροπή, στηρίζοντας κατ’ ουσίαν την απόφαση του Προέδρου. Ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς επανήλθε δριμύτερος στην κυρίως εισήγησή του σχετικά με το νομοσχέδιο τιμώντας την μνήμη του Ίωνα Δραγούμη και υποστηρίζοντας τις θέσεις του Κινήματος.

Τελείωσε, δε, ότι αυτοί μπορεί να μην τιμούν - ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και οι υπόλοιποι του «δημοκρατικού τόξου» - την μνήμη του δολοφονηθέντος Ίωνος Δραγούμη, αλλά θα το κάνει σήμερα το Εθνικιστικό Κίνημα στο σημείο που δολοφονήθκε και υπάρχει η αναθηματική πλάκα με τους στοίχους του Κωστή Παλαμά, του εθνικού ποιητή που λοιδορείται από την αμόρφωτη αριστεράτζα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λοιδορείται και οτιδήποτε άλλο εθνικό.

«Λευκή, ας βαλθή όπου έπεσες, κολώνα,
(Πώς έπεσες, γραφή να μην το λέει)
λευκή, με της Πατρίδας την εικόνα.
Μόνο εκείνη ταιριάζει να σε κλαίει,
βουβή, μαρμαρωμένη να σε κλαίει»

Τέλος, χαρακτηριστικό του μένους των μπολσεβίκων Συριζαίων, το διαχρονικό μίσος τους για τις μεγάλες μορφές του Ελληνισμού, είναι ότι όπως θα διαπιστώσετε και από το βίντεο ο Συριζαίος Πρόεδρος της Επιτροπής απέφυγε να αναφέρει μέχρι και το όνομα του Ίωνα Δραγούμη. Βοήθησε, δε, συνεπικουρούμενος από τον ανάγωγο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέφο, ώστε να διακόπτεται συνεχώς ο Συναγωνιστής και να μην μπορεί να αναπτύξει την πρότασή του. Ως πότε βέβαια; Λίγα είναι τα ψωμιά τους, όποτε και αν γίνουν εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: