Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

520.000 Νοτιοκορεάτες ΕΝΑΝΤΙΟΝ της λαθρομετανάστευσης από μουσουλμανικές χώρες: "Δεν θέλουμε να γίνουμε Ευρώπη..."


Πάνω από 520.000 Νοτιοκορεάτες υπέγραψαν ψήφισμα εναντίον της φιλικής προς τους μουσουλμάνους μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί η Σεούλ, όπως μεταδίδει η DW. Οι νοτιοκορεάτες ανησυχούν για τα φαινόμενα οικονομικής εκμετάλευσης και για το γεγονός ότι οι περισσότεροι λαθρομετανάστες έιναι μουσουλμάνοι από την Υεμένη.

Πρόσφατα η κυβέρνηση της Σεούλ αποφάσισε να παραχωρήσει άδεια παραμονής σε μετανάστες από την 186 χώρες οι οποίοι δέν έχουν τουριστική βίζα. Έτσι στο μικρό νησί Jeju το οποίο έιναι ένα από τα τουριστικά θέρετρα της Ν. Κορέας αποβιβάστηκαν 1.000 μουσουλμάνοι μετανάστες κυρίως από την Υεμένη. Ένας αριθμός τεράστιος για τα δεδομένα του μικρού νησιού. Η τοπική κοινωνία έιναι ανάστατη και αυτή η αναστάτωση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη την χώρα.

Ο Hank Kim ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείο στην νήσο Jeju δληλωσε στην DW "Η κατάσταση έγινε απελπιστική τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας του προγράμματος για ην μετανάστευση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με την οποία προσκάλεσε πολίτες από 186 χώρες χωρίς τουριστική βίζα στην χώρα" και συνέχισε "η τοπική κοινωνία έιναι ανάστατη, όλοι έχουμε δει τι συμβάινει στις Ευρωπαικές χώρες -συγκεκριμένα στην Γαλλία και την Γερμανία - και δεν θέλουμε το ίδιο να συμβέι και εδώ. Δεν έιμαστε εναντίων όλων των μεταναστών αλλά δεν θέλουμε να επιτρέψουμε σε αλλοδαπούς να εκμεταλεύτουν την οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Επίσης μας ανησυχςί και το γεγονός ότι έιναι μουσουλμάνοι. Οι μουσουλμάνοι αδυνατούν να προσαρμοστούν και προσπαθούν να επιβάλουν την δική τους κουλτούρα σε όποια χώρα και αν πηγαίνουν δημιουργώντας προβλήματα."

Παράλληλα μεγάλη συγκέντρωση  έλαβε χώρα έξω απ΄το δημαρχείο της Σεούλ ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης με έναν εκ των οργανωτών της συγκέντρωσης να αναφέρει: "ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση κοιτάξει ΠΡΩΤΑτο συμφέρον των Κορεατών και μετά το συμφέρον των υπολοίπων...."
Δεν υπάρχουν σχόλια: