Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Στην Βουλή το θέμα της αστυνομικής βίας κατά των Ελλήνων διαδηλωτών. Ερώτηση κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός στους αρμόδιους υπουργούςΤο βίντεο που κατ' αποκλειστικότητα μεταδώσαμε από την Εξέγερση Ελλήνων μέσα από την σελίδα μας στο facebook δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας καθώς, ο βουλευτής Β Πειραιά της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός κατέθεσε ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς, δικαιοσύνης και προστασίας του πολίτη.

Συγκεκριμένα ανέφερε στην ερώτηση του:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Αναίτια χρήση βίας από αστυνομικούς των ΜΑΤ κατά Ελλήνων πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά στην πλατεία Συντάγματος»


Την 1η Ιουλίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος έλαβε χώρα διαδήλωση κατά της συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων, που πρόσφατα υπέγραψε ο Υπουργός εξωτερικών.

Σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε βίντεο το οποίο απεικονίζει μια ομάδα διαδηλωτών να πραγματοποιούν ειρηνικά καθιστική διαμαρτυρία στην Λεωφόρο Αμαλίας κρατώντας Ελληνικές σημαίες και τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο. Σε αυτό το βίντεο φαίνονται αστυνομικοί των ΜΑΤ να παίρνουν κυριολεκτικά σηκωτούς διαδηλωτές κάνοντας χρήση βίας, ανάμεσά τους μεσήλικες, ηλικιωμένοι, νεαρές γυναίκες και παιδιά.

Μάλιστα ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται ξεκάθαρα πως ψεκάζει με χημικά στο πρόσωπο των πολιτών καίτοι ουδένα κίνδυνο δεν διέτρεχε η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών αλλά ούτε και συνέτρεχε κάποιος σοβαρός λόγος που να δικαιολογεί την εν λόγω πράξη. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός ξανακάνει στη συνέχεια χρήση χημικού προκαλώντας την αγανάκτηση των πολιτών.
Αξίζει δε να σημειωθεί πως αρκετοί από τους άντρες των ΜΑΤ δεν έφεραν διακριτικά σήματα αλλά ούτε και τον προβλεπόμενο διακριτικό τους αριθμό, ενώ στην απαίτηση των πολιτών να μάθουν το διακριτικό αριθμό του εν λόγω αστυνομικού, προκειμένου να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους, ουδείς εκ των αστυνομικών απάντησε συγκαλύπτοντας επί της ουσίας την παράνομη αυτή πράξη του συναδέλφου τους.

Το εν λόγω βίντεο είναι στην διάθεσή μας για τους κυρίους Υπουργούς αλλά και οποιονδήποτε νομικό έχει την πρόθεση να διερευνήσει την υπόθεση.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Ποια πράξη των διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία, ήταν αυτή που δικαιολόγησε την χρήση χημικών;

Ο εν λόγω αστυνομικός που έκανε χρήση χημικών στα πρόσωπα των διαδηλωτών, λειτούργησε με δική του πρωτοβουλία; Αν όχι ποιος έδωσε την διαταγή για μία τέτοια ενέργεια;

Δεδομένου ότι το οπτικοακουστικό υλικό δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση, και να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους εφόσον αυτές υπάρχουν;

Γιατί οι αστυνομικοί των ΜΑΤ δεν δείχνουν το ίδιο μένος όταν καίγονται Ελληνικές σημαίες μπροστά στα μάτια τους ή όταν δέχονται βόμβες μολότοφ από τους γνωστούς άγνωστους των Εξαρχείων;


Αθήνα, 03/07/2018

Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΜΕ δεδομένο το γεγονόςότι πολλές φορές στο παρελθόν ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των Ελλήνων Εθνικιστών έχει δρομολογήσει επεμβάσεις της δικαιοσύνης ενάντια στην αυθαιρεσία της κυβέρνησης οι Έλληνες εθνικιστές έφεραν προ των ευθυνών τους τους αρμόδιους Υπουργούς Τόσκα και Κοντονή.

Αν υπάρχει εστω και στο ελαχιστο η έννοια της δικαιοσύνης σ αυτή την χώρα οι υπαίτιοι θα κληθουν να λογοδοτήσουν....Δεν υπάρχουν σχόλια: