Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Με την ευκαιρία του "Μπλακ-άουτ" στην Ύδρα λύσσαξαν οι φιλελέφτεροι


Γράφει ο Μ.Δελτάς

Με την ευκαιρία του "Μπλακ-άουτ" στην Ύδρα λύσσαξαν οι φιλελέφτεροι( = φίλοι της ατομικής ασυδοσίας που εξυπηρετεί κυρίως τους Εβραίους της διασποράς, χωρίς το κράτος να επεμβαίνει στις δουλείτσες τους). Επανέφεραν την γνωστή κουβέντα των ιδιωτικοποιήσεων.

Σε κάθε δοκίμιο Μικροοικονομικής και Δημόσιας Οικονομικής υπάρχει η αντιπαράθεση μεταξύ των οικονομολόγων που τάσσονται υπέρ του νεοφιλελευθερισμού ( τα πάντα στα χέρια ιδιωτών με αποκρατικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ) έναντι εκείνων που θέλουν σύστημα μεικτής οικονομίας με τις ΔΕΚΟ στα χέρια του κράτους για λόγους εισοδηματικής αναδιανομής και αντιμετώπισης των οικονομικών υφέσεων.Παντού το δίπολο "Ιδιωτικό- VS- Δημόσιο". 

Δεν έχω ακούσει ούτε έναν πούστη του κερατά να θέτει το σωστό δίλημμα και το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση: ΔΕΚΟ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΔΕΚΟ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; 

Η βρώμα η Δημοκρατία τους δεν νοιάζεται για το έθνος και την πατρίδα παρά μόνο για το κομματικό κράτος και λειτουργεί για την διεκπεραίωση των πελατειακών σχέσεων. 

Κατανέμει τους σπάνιους πόρους του συστήματος( χρηματοοικονομικοί,ανθρώπινοι, φυσικοί πόροι) βάσει κομματικών κριτηρίων. Στη ΔΕΗ φερ'ειπείν και σ'όλες τις ΔΕΚΟ, η σκατό η Δημοκρατία τους διορίζει κομματόσκυλα και οι απολαβές τους είναι υψηλές εν συγκρίσει με τον ιδιωτικό τομέα γιατί έτσι τους ελέγχει καλύτερα και τους επιβραβεύει που κόπιασαν για το κυβερνών πολιτικό κόμμα. 

Οπότε έχεις σπατάλες στους χρηματοοικονομικούς πόρους, αναξιοκρατία στη στελέχωση του οργανογράμματος του Δημοσίου και κατάρρευση των φυσικών πόρων. Μια τέτοια κατανομή πόρων είναι εξ ορισμού αναποτελεσματική και σ'αυτή την περίπτωση δυο τινά θα συμβούν:
1) Αν η αναποτελεσματικότητα είναι χαμηλής έντασης, τότε το αποτέλεσμα θα είναι μια ραγδαία αύξηση του Δημοσίου Χρέους πράγμα που θα φέρει δυσφορία και ύφεση λόγω της δυσκολίας εξυπηρέτησης του( πχ το Δημ.Χρέος των ΗΠΑ ανέρχεται στα 20 τρισ. εξαιτίας των συνεχόμενων πολέμων υπέρ του Ισραήλ). 
2) Αν η αναποτελεσματικότητα της κατανομής είναι υψηλής έντασης τότε το κράτος είναι αυτοκαταστροφικό και τυραννικό προς τον πολίτη. Για ρωτήστε τους πατεράδες και παππούδες σας πόσα μπλακ άουτ είχαν επί του Εθνάρχη Γ.Παπαδόπουλου και πόσο χρέωνε τη χώρα η ΜΟΜΑ;
Ότα το κράτος είναι ΕΘΝΙΚΟ, ο Εθνικός Κυβερνήτης δεν έχει ανάγκη να γλείφει ψηφοφόρους και ομάδες πίεσης με διορισμούς, ρουσφέτια, εξοργιστικά υψηλές απολαβές σε συντάξεις ΕΦΑΠΑΞ μισθούς και διορίζει στις νευραλγικές θέσεις τους αρίστους που κατέχουν το αντικείμενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: