Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Ουγγαρία: Καμία συμφωνία για το μεταναστευτικό...


"Υπό το φως των παρεμβάσεων της σουηδικής κυβέρνησης στις ουγγρικές υποθέσεις, ανυπομονώ για τις εκλογές στη Σουηδία", δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός  και επικεφαλής του γραφείου του  πρωθυπουργού Gergely Gulyas το Σάββατο στην καθημερινή έκδοση της εφημερίδας Magyar Idok. όπως μεταδίσει η έγκυρη Voice of Europe.

Σύμφωνα με τον Gulyas, υπάρχει μια σαφής ιδεολογική διαίρεση στην Ευρώπη σχετικά με τη λαθρομετανάστευση, συνεπώς δεν είναι δυνατόν να έχουμε μια κοινή ευρωπαϊκή γραμμή για το θέμα αυτό.

Λόγω της διαφορετικής ιστορίας τους, των εμπειριών ενσωμάτωσης και των εθνικών εννοιών, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν θεμελιωδώς διαφορετικές απόψεις, εξήγησε.

Υπενθύμισε ότι την ίδια στιγμή που ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αποικιακό παρελθόν, η Ουγγαρία, για παράδειγμα, υπέφερε από 150 χρόνια εισβολής στην Τουρκία.

παράλληλα ο Gulyas είπε ότι η μετανάστευση θα παραμείνει κεντρικό θέμα των πολιτικών της κυβέρνησης, διότι η συζήτηση για τη μετανάστευση δεν έχει τελειώσει ακόμα στην Ευρώπη.Δεν υπάρχουν σχόλια: