Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Όσοι καταφέρετε να διαβάσετε όλο το κείμενο είστε ''ακραίοι''..


" Για όσους θέλουν πραγματικά να σκοτώσουν την ώρα τους !! Το παρών μέσο,είναι η γωνία που όλοι αφήνουμε ένα μικρό η μεγαλύτερο αποτύπωμα!Ενα μέρος που σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις μια σκέψη,λίγο πιο δημόσια !
Ο καθένας το χρησιμοποιεί όπως νομίζει και καλά κάνει ! Δεν κρίνω,παρατηρώ και αποφασίζω τι μου κάνει και τι όχι! Δεν ασχολούμαι με το μαγιό του άλλου η την φωτογραφία από την πισίνα στην Μύκονο ! Μπορώ όμως να το κάνω έχω την ευχέρεια ! Δική μου επιλογή είναι !
Γιατί τα γράφω αυτά ; Γιατί συχνά πυκνά βλέπω ανθρώπους να κρίνουν,καταστάσεις και πράγματα που δεν θα ήθελαν για αυτά να κριθούν οι ίδιοι!

Έγραψες στο φεισμπουκ και στα social media ; Mπήκες στην αρένα και στην αρένα κρίνεσαι !!
Πάμε λοιπόν στο σήμερα..Διαβάζω συχνά πυκνά κριτική από διάφορους,για το πόσο τους τρομάζει το ακραίο ! Έντάξει φίλε,το ακραίο ξενίζει ! Θεωρείς ότι ακραίο είναι να ταυτίζομαι με την δολοφονία ενός νεαρού που δεν γνωρίζω προσωπικά..Θεωρείς ότι κάνω πολύ θόρυβο ! Το λες έμμεσα γράφεις απαξιωτικά!Βρήκες την ευκαιρία να ταμπελιάσεις την στάση μου!!!Άκροδεξιός,ακροαριστερός,ακροτάδε..
Για μένα φίλε,ειδικά εσύ είσαι ακρομέσος !!! Δηλαδή ένας άνθρωπος,που στην γωνία αυτή που προανέφερα,δεν αφήνεις το δικό σου αποτύπωμα μικρό η μεγάλο,αλλά αναλώνεσαι να κρίνεις το δικό μου!!
Το να αγαπάς την σημαία σου είναι ακραίο;;Το να ζεις με καταπίεση σε ένα υπόδουλο κομμάτι της πατρίδας σου και να μην σκύβεις το κεφάλι είναι ακραίο;Το να παίρνεις την καραμπίνα όταν μπαίνουν σπίτι σου και τραμπουκίζουν την μάνα σου είναι ακραίο; Το να ποτίζεις τα δέντρα που οι γονείς σου φύτεψαν στον τάφο του δικού τους γονιού είναι ακραίο;Αν νιώθεις πως στο παλικάρι που χάθηκε,βλέπεις ένα κομμάτι του εαυτού σου,είναι ακραίο;Αν συναισθάνεσαι την κραυγή των συγγενών είσαι ακραίος;
Άκου να δεις αδερφέ μου..
Σε αυτό τον τόπο πέρασαν πολλά και πολλοί!Όσο οι γενιές άλλαζαν όμως,ο λαός ζυμωνόταν με πόνο δάκρυ και θυσίες ! Αυτός,είναι και ο ηθικός χάρτης που διαμορφώθηκε στην καρδιά της κοινωνίας μας,όλα όσα προανέφερα για μια κοινωνία από συναισθηματικούς ανθρώπους,με κουλτούρα και πολιτισμό,είναι η εικόνα και το είδωλο στον καθρέπτη της ιστορίας !!! Άυτό σημαίνει έθνος !!!!


Για αυτό λοιπόν το πολύπαθο έθνος,το να ταυτίζεσαι με τους συνέλληνες,δεν είναι κάτι ακραίο !!
Είναι ακριβώς,ναι ακριβώς,η καρδιά του Έθνους!! Έίναι η ταυτότητα του !!!
Αν λοιπόν σήμερα εσύ θεωρείς υπερβολικούς όσους δείχνουν με κάθε τρόπο την ταύτιση τους,τότε εγώ θα σου πω κατάμουτρα,πως ο ακραίος είσαι εσύ,που βγήκες μόνος σου από την οικογένεια αυτή !!
Είσαι ο δήθεν που το παίζει ανώτερος σε όλα,αλλά μέσα του άφησε να στερέψει η αγάπη και το ενδιαφέρον για κάθε τι που σχηματίζει την μεγάλη εικόνα της ίδιας του της φυλής!!
Δικαίωμα σου βέβαια,όμως και δικό μας δικαίωμα να γελάμε με την δήθεν μπλαζέ ανωτερότητα σου !
Άσε λοιπόν την υψηλή κριτική και ζήσε με τα καλά και τα άσχημα.με τα σωστά και τα λάθη !
Για μένα λοιπόν,η στάση του νεαρού Κωσταντίνου Κατσίφα,είναι άξια σεβασμού !!
Του δικού μου σεβασμού που είμαι κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας!!Στάσου λοιπόν κάπου σε μια ήσυχη γωνιά και με νηφαλιότητα σκέψου,μήπως τελικά ο ακραίος ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ;;
Μήπως ακραίος κατάντησες εσύ,με τους συνεχόμενους συμβιβασμούς;Τα κανάλια βέβαια δεν θα πουν εσένα ακραίο εμένα θα πουν !
Τα κανάλια όμως δεν ζουν δίπλα σου,εγώ ζω και πολύ συχνά χαίρομαι για αυτό καλό θα ήταν να χαίρομαι ακόμα πιο συχνά..Καλή μας συνέχεια..!

Χρήστος Χ.Φραγκάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: