Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Αίσχος! Αφαιρούν τον Παύλο Μελά και τον Μακεδονικό Αγώνα από τα σχολικά βιβλία!


Με τον πλέον επίσημο τρόπο το «ελληνικό» κράτος φροντίζει να εξαφανίσει τον Παύλο Μελά και τους Μακεδονομάχους, καθώς εκτός της διδακτέας ύλης τέθηκε φέτος, στην Γ’ Γενικού και την Δ’ Εσπερινού Λυκείου, η παράγραφος του β’ κεφαλαίου του σχολικού εγχειριδίου που αναφέρεται στον Μακεδονικό Αγώνα.
Στην μιάμιση παράγραφο που το σχολικό βιβλίο αφιερώνει στον Μακεδονικό Αγώνα περιγράφεται η Εθνική προσπάθεια πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους για την ενίσχυση του Ελληνικού στοιχείου στην υπό οθωμανική κυριαρχία Μακεδονία, σε αντίβαρο προς την οθωμανική και την βουλγαρική πολιτική, ενώ γίνεται αναφορά και στους πρωταγωνιστές του αγώνα, τον μητροπολίτη Καστορίας Γερμανό Καραβαγγέλη, τον συντονιστή του διπλωματικού αγώνα, πρόξενο Λάμπρο Κορομηλά, τον Ίωνα Δραγούμη και τον Παύλο Μελά.
Στην εγκύκλιο που έστειλε στις 18 Οκτωβρίου το υπουργείο Παιδείας προς τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης και τις σχολικές μονάδες σημειώνεται ότι από την παράγραφο για τα εθνικά κινήματα στην νοτιοανατολική Ευρώπη οι μαθητές φέτος θα διδαχθούν μόνο την παράγραφο που αφορά τους Οθωμανούς Τούρκους και το νεοτουρκικό κίνημα. Το ερώτημα, που αβίαστα προκύπτει από αυτή την κίνηση του υπουργείου Παιδείας, είναι ποιοι λόγοι οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Τα κριτήριά της ήταν «παιδαγωγικά» ή ξεκάθαρα πολιτικά;
Να θυμίσουμε ότι η συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει πως η Ελλάδα και τα Σκόπια πρέπει να εξετάσουν και να απαλείψουν από τα σχολικά βιβλία «αλυτρωτικές αναφορές».
Προφανώς για τους «φωστήρες» της εθνομηδενιστικής κυβέρνησης η παραμικρή αναφορά στον Παύλο Μελά και τον Μακεδονικό Αγώνα αποτελεί «αλυτρωτική αναφορά», «φτύνοντας» έτσι με τον χειρότερο και χυδαιότερο τρόπο Εκείνους που άναψαν την Φλόγα την οποία μετέτρεψε σε Φωτιά ο Ένδοξος Ελληνικός Στρατός που απελευθέρωσε την Μακεδονία ΜΑΣ στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aischos-afairoun-ton-paulo-mela-kai-ton-makedoniko-agwna-apo-ta-scholika-bi#ixzz5Z52tFtVQ

Δεν υπάρχουν σχόλια: