Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

9 Μαΐου 1945: Εμείς δεν έχουμε να γιορτάσουμε τίποτα.


9  Μαΐου 1945. Οι κόκκινες ορδές του Στάλιν από τα ανατολικά και οι Δυτικοί Σύμμαχοι από τα δυτικά κατέκλυζαν την Γερμανία σβήνοντας τους εναπομείναντες θύλακες αντίστασης, των τελευταίων πιστών της εθνικιστικής ιδέας. Στο κέντρο του Βερολίνου μερικές χιλιάδες Ευρωπαίων εθελοντών από Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, Ελλάδα καθώς και πολλές άλλες χώρες, θυσιάζονταν για μια ιδεολογία, που ήταν και συνάμα τρόπος ζωής, βγαλμένος από την φυλετική ψυχή των ευρωπαϊκών εθνών. Αγωνίζονταν χωρίς ελπίδα, σε μια μάχη που είχε ήδη χαθεί με μόνο οδηγό την τιμή και την Πίστη τους.

9 Μαΐου 1945. -Οι τοίχοι του Βερολίνου τις ημέρες εκείνες ήταν γεμάτοι αφίσες με το σύνθημα «Τα τείχη πέφτουν, η καρδιές μας όμως ΟΧΙ»-. Έτσι και έγινε το κάστρο έπεσε, η ιδέα όμως παραμένει…

Η επόμενη μέρα αυτού του τραγικού πολέμου, βρίσκει την Ευρώπη αιματοκυλισμένη και υπόδουλη από την μια στους Αμερικάνους καπιταλιστές και από την άλλη στους Σοβιετικούς ινστρούχτορες. Καπιταλισμός και κομμουνισμός, οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος, χώρισαν τον κόσμο και σαν νικητές δαιμονοποίησαν την αντίπαλη ιδεολογία. Άλλωστε σε κάθε εποχή η ιστορία γράφεται και ερμηνεύεται από την σκοπιά του νικητή εις βάρος του ηττημένου.

Η Ελλάδα μας βρισκόταν κι αυτή στο πλευρό των νικητών, πληρώνοντας μάλιστα βαρύ τίμημα σε επίπεδο απωλειών. Παρόλα αυτά, οι υποσχέσεις των Βρετανών ουδέποτε δεν πραγματοποιήθηκαν, η Κύπρος παρέμεινε υπό βρετανική κυριαρχία και η Βόρειος Ήπειρος δεν εξετάστηκε ποτέ ως θέμα από το αρμόδιο διεθνές συμβούλιο. Το μοναδικό εδαφικό κέρδος για την Ελλάδα ήταν τα Δωδεκάνησα, τα οποία κατά την διάρκεια του Β’ ΠΠ και παρόλο που η Ελλάδα και τα παιδιά της μάχονταν κατά των Γερμανών, προσφέρθηκαν στην Τουρκία για να βγει στον πόλεμο υπέρ των Συμμάχων.

Η ίδια η εμπλοκή της Ελλάδος στον Β’ ΠΠ ήταν πάρα πολύ περίεργη… Όπως όλοι γνωρίζουμε η Ελλάδα ενεπλάκη στον πόλεμο μετά από την κήρυξη του πολέμου από τους Ιταλούς. Ποιος όμως ήταν εκείνος που έπεισε τον Μουσολίνι για την απόφαση για την εισβολή; Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο Κόμης Τσιάνο ο οποίος το 1943 εκτελέστηκε ως πράκτορας των Βρετανών. Επίσης γνωρίζουμε πως τον Ιανουάριο του 1941, έγιναν μυστικές διαβουλεύσεις του Ιωάννη Μεταξά και του ναύαρχου Κανάρις, ο οποίος πρότεινε κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο εμπολέμων και την παρεμβολή ανάμεσα στις ιταλικές και τις ελληνικές δυνάμεις, γερμανικών στρατευμάτων που θα αναλάμβαναν την διατήρησή της. Δυστυχώς για την Ελλάδα, τον καιρό εκείνο, ο βασιλιάς ήταν υποχείριο των Βρετανών και έτσι απέρριψε το σχέδιο αυτό. Ο Ιωάννης Μεταξάς μετά από αυτό αρρώστησε και παρόλη την «βοήθεια» των Βρετανών ιατρών πεθαίνει στις 29 Ιανουαρίου. Πολύ βολικό για την Βρετανία βέβαια αφού βγήκε από την μέση ο άνθρωπος, ο οποίος αντιδρούσε στην μεταφορά στην Ελλάδα αγγλικών στρατευμάτων, εφ'όσον αυτά θα προκαλούσαν την επέμβαση των Γερμανών, όπως και έγινε.

Η Ελλάς από τον Β’ ΠΠ «κέρδισε» και τον συμμοριτοπόλεμο, καθώς οι κομμουνιστές έστρεψαν τα όπλα ενάντια στο κράτος, εποφθαλμιώντας την εξουσία διακαώς. Η Ελλάδα έγινε το πρώτο μέτωπο του αποκαλούμενου ψυχρού πολέμου και πεδίο δοκιμής των αμερικανικών τακτικών και στρατηγικών για την απώθηση του κομμουνισμού. Την αντικομμουνιστική νίκη που υπογράφηκε με το αίμα των αγνών εθνικιστικών νιάτων, καπηλεύτηκαν οι αστοδεξιοί, οι οποίοι εφάρμοσαν το αμερικανόδουλο καθεστώς τους, καταντώντας την Ελλάδα προτεκτοράτο.

9 Μαΐου 2020. Το Σάββατο, σε όλη την Ευρώπη οι πολιτικοί κάθε αποχρώσεως και οι διάφοροι θλιβεροί αντιφασίστες, θα γιορτάσουν την μεγάλη αντιφασιστική νίκη. Εμείς αντίθετα διακηρύσσουμε πως σήμερα δεν έχουμε κάτι να γιορτάσουμε. Η Ευρώπη του κεφαλαίου και των καπιταλιστών δεν είναι η λύση στα προβλήματα και στις στρεβλώσεις που υπάρχουν ακριβώς λόγω της ανάπτυξης του καταναλωτικού προτύπου στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Άλλωστε γι αυτό τον λόγο, ξεκίνησε ο Β’ ΠΠ εναντίον του εθνοκοινωνισμού, τον οποίον ισοπέδωσε ο πόλεμος και η ήττα. Ήταν ένα επιτυχές και άξιο μιμήσεως σύστημα, για την ευτυχία και ευημερία των Ευρωπαϊκών αλλά και άλλων λαών, ευεργετικό για εργάτες, αγρότες, σπουδαστές, νεολαία, παιδιά, μητέρες και ούτω καθ εξής. Έτσι και το διεθνές κεφάλαιο, η Ευρώπη των καπιταλιστών, πανικόβλητοι έβλεπαν ότι μέσω αυτού του μοντέλου μπορούσαν να απωλέσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους. Εξ άλλου αν το μοντέλο έβρισκε μιμητές διεθνώς, ο κομμουνισμός, ο καπιταλισμός θα ακυρώνετο: εάν οι αγρότες και οι εργάτες ήταν πανευτυχείς, γιατί να είναι δυστυχείς στον εφαρμοσμένο κομουνισμό ή καπιταλισμό. Αυτός ήταν ένας σημαντικός λόγος κηρύξεως του πολέμου, αλλά και δαιμονοποίηση του από τους νικητές.

Ένα κρίσιμο ερώτημα που τίθεται σήμερα, μετά μάλιστα την μεγάλη οικονομική κρίση αλλά κυρίως την κρίση αξιών στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα είναι: Θα ήταν καλύτερος ο κόσμος, αν ήταν διαφορετική η κατάληξη του πολέμου; Σκεφτείτε μόνο πόσο θα ανάσανε η Ανθρωπότητα, χωρίς τον Σόρος, τον Κίσινγκερ, τους Ροθτσάιλντ, τους Ροκφέλερ και τόσους άλλους. Δεν θα ήταν πιο υγιής και ευτυχής;

Συναγωνιστές,

Εμείς οι Εθνικιστές οραματιζόμαστε μια Ευρώπη των Εθνών, μια Ευρώπη που το κάθε έθνος θα μπορεί να διαφυλάξει τον χαρακτήρα του και την ανεξαρτησία του. Μια Ευρώπη που δεν θα είναι ουραγός των Αμερικάνων και δεκανίκι του Ισραήλ. Το όραμά μας διαφέρει από όλους αυτούς. Απαιτούμε μια Μεγάλη Ελλάδα, σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

Ζήτω η Νίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: